Így készül a burek: hagyományos balkáni ropogós tésztaétel
A porhanyósra sült tészta alá szinte bármilyen tölteléket készíthetsz, isteni lesz!
Ez az étel lehet édes, lehet sós, töltheted bármivel, amit csak megkívánsz, most a túrós változat receptjét mutatjuk meg, de ugyanígy készítheted, amivel jólesik.
Különböző zöldségek, fűszeres húsos raguk, de akár vaníliapuding is kerülhet bele!
Burek
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 60 dkg tehéntúró
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- 5 dkg cukor
- ízlés szerint mazsola, reszelt citromhéj
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
Mint a legtöbb népszerű étel, ez is borzasztóan egyszerű, persze ha a tésztát is te készítenéd el, az némileg megnehezíti a munkát, de egyszer érdemes kipróbálni.
A réteslapon kívül az összes hozzávalót keverd össze, ízesítsd hangulatod szerint, egy kis vaníliával is feldobhatod, vagy édes helyett sós túrós tölteléket is készíthetsz, kaporral és szalonnapörccel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha kész a töltelék, nincs más dolgod, mint egy tepsit megkenni vékonyan olajjal, majd a réteslapokat egyesével kiteríteni, vékonyan azokat is megkenni olajjal és egy-két evőkanálnyi töltelékkel megtöltve feltekerni - a réteslaptól nagyban függ, hogy mennyi tölteléket tud felvenni, ezt majd látni fogod az elsőnél nagyjából -, majd ha ezzel megvagy, a tepsire tenni.
Amikor mindenkit feltekertél, és a töltelék is elfogyott, melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és 30 perc alatt süsd ropogósra az ételt.
Még több finomság, amit otthon is elkészíthetsz
Nem csak az éttermekben ehetsz különleges finomságokat.
OLVASD EL EZT IS!
- fokhagyma
- krumpli
A legfinomabb brassói aprópecsenye receptje
- liszt
- élesztő
Így készül a ropogós grissini
- cukor
- tejszín