A legfinomabb brassói aprópecsenye receptje

A laktató egytálételnek nem sok köze van névadó városához, de legalább finom, ízletes, és ha így készíted, nem tudod elrontani.

Brassói aprópecsenye recept

A brassói aprópecsenye titka a kicsit ropogósra sütött, de puha krumpliban és a kellemesen puhára főtt, fűszeres húsban rejlik.

Tálaláskor ne feledkezz meg a savanyúságról se, azzal együtt lesz teljes az élmény!

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 75 dkg tisztított sertéscomb
  • 75 dkg krumpli
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 kiskanálnyi majoránna
  • 1 csipet fehérbors
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 evőkanálnyi sűrített paradicsom
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

2 óra

Elkészítés menete:

A húst kockázd fel egységes méretű részekre, majd sózd be és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát is. Amikor ezzel megvagy, végy elő egy mélyebb serpenyőt, és pirítsd benne zsírjára a szalonnát. Amikor kiengedte, akkor add hozzá a hagymát, és dinszteld üvegesre.

Amikor pedig kellőképp összeesett, add hozzájuk a húst a kömény társaságában. Pirítsd fehéredésig, majd add hozzá a pirospaprikát, a sűrített paradicsomot és fél deci vizet.

Szórd meg a majoránnával, és közepes lángon főzd puhára, ha szükséges, még pótold a vizet. Amíg megpuhul a hús, pucold meg a krumplit, darabold egységes méretű részekre, majd enyhén sós vízben főzd félpuhára.

Ha ez megtörtént, szűrd le, és vékony olajon pirítsd meg minden oldalát kicsit, majd tedd félre. Ezalatt a hús is elkészült, reszeld rá a fokhagymát, ízesítsd sóval és borsokkal, majd keverd hozzá a krumplihoz. Főzd együtt még öt-tíz percig, majd vedd le a tűzről, és már fogyaszthatod is.

Elronthatatlan ételek

Ha kezdő háziasszony vagy, akkor is főzhetsz finomat, nagy biztonsággal.

7 egyszerű étel, amit mindenki szeret, és egy dolog mindenképp kell hozzá

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük