A legfinomabb brassói aprópecsenye receptje
A laktató egytálételnek nem sok köze van névadó városához, de legalább finom, ízletes, és ha így készíted, nem tudod elrontani.

A brassói aprópecsenye titka a kicsit ropogósra sütött, de puha krumpliban és a kellemesen puhára főtt, fűszeres húsban rejlik.
Tálaláskor ne feledkezz meg a savanyúságról se, azzal együtt lesz teljes az élmény!
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók:
- 75 dkg tisztított sertéscomb
- 75 dkg krumpli
- 20 dkg húsos szalonna
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 kiskanálnyi majoránna
- 1 csipet fehérbors
- 1 teáskanálnyi őrölt kömény
- 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
- 1 evőkanálnyi sűrített paradicsom
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
2 óra
Elkészítés menete:
A húst kockázd fel egységes méretű részekre, majd sózd be és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát is. Amikor ezzel megvagy, végy elő egy mélyebb serpenyőt, és pirítsd benne zsírjára a szalonnát. Amikor kiengedte, akkor add hozzá a hagymát, és dinszteld üvegesre.
Amikor pedig kellőképp összeesett, add hozzájuk a húst a kömény társaságában. Pirítsd fehéredésig, majd add hozzá a pirospaprikát, a sűrített paradicsomot és fél deci vizet.
Szórd meg a majoránnával, és közepes lángon főzd puhára, ha szükséges, még pótold a vizet. Amíg megpuhul a hús, pucold meg a krumplit, darabold egységes méretű részekre, majd enyhén sós vízben főzd félpuhára.
Ha ez megtörtént, szűrd le, és vékony olajon pirítsd meg minden oldalát kicsit, majd tedd félre. Ezalatt a hús is elkészült, reszeld rá a fokhagymát, ízesítsd sóval és borsokkal, majd keverd hozzá a krumplihoz. Főzd együtt még öt-tíz percig, majd vedd le a tűzről, és már fogyaszthatod is.
Elronthatatlan ételek
Ha kezdő háziasszony vagy, akkor is főzhetsz finomat, nagy biztonsággal.
7 egyszerű étel, amit mindenki szeret, és egy dolog mindenképp kell hozzá
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!

- hagyma
- répa
Így készítsd a hamis gulyást!

- zöldborsó
- petrezselyem
Borsófőzelék liszt nélkül

- paprika
- paradicsom