Bounty szelet otthon készítve

Finom desszert sok-sok kókusszal

Az édes kókuszreszelék az őt körülvevő csokoládéval ellenállhatatlan párost alkot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kókuszreszelék rengeteg ínycsiklandó édesség alapanyaga vagy díszítőeleme lehet, használd minél gyakrabban!

Még finomabb lesz, ha az egészet nyakon öntöd olvasztott csokoládéval!

Bounty szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 csapott evőkanálnyi holland kakaópor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanálnyi tejföl

A kókuszos réteghez:

  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanálnyi búzadara
  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd a tésztával, aztán amíg az sül majd, elkészítheted a kókuszos réteget. A lisztet mérd ki egy tálkába, add hozzá a porcukrot és a kakaót. A vajat morzsold hozzájuk, majd üsd rá a két tojást, és dolgozd össze a tésztát.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A tejfölt úgy adagold hozzá, hogy közepesen lágy, nyújtható tésztát kapj, ehhez lehet, hogy a megadottnál több vagy kevesebb kell. Amikor kész a tészta, felezd meg, és nyújtsd ki lisztezett felületen, majd mindkét lapot süsd készre 180 fokra előmelegített sütőben. Most jöhet a kókuszos réteg.

A tejet lassú tűzön kezdd el főzni, és keverd el a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal.

Amikor homogén szósz lett belőlük, akkor keverd hozzájuk a búzadarát, és főzd félpuhára. Ha elérte ezt az állapotot, keverd hozzájuk a kókuszreszeléket is, és tedd félre hűlni. Ha megsültek a lapok, tedd az egyiket egy tálcára vagy bármilyen hordozható lapos felületre. Halmozd rá a kókuszos masszát, aztán fedd le a másik lappal az egészet, és már kész is vagy. 

Torták otthon készítve

Nem kell a méregdrága cukrászdai tortát megvenned, az otthon saját kézzel készített is lehet annyira finom, és biztos, hogy mindenki jobban örül neki.

7 torta képpel és recepttel, amit te is megsüthetsz

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük