Bounty szelet otthon készítve
Finom desszert sok-sok kókusszal
Az édes kókuszreszelék az őt körülvevő csokoládéval ellenállhatatlan párost alkot.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kókuszreszelék rengeteg ínycsiklandó édesség alapanyaga vagy díszítőeleme lehet, használd minél gyakrabban!

Még finomabb lesz, ha az egészet nyakon öntöd olvasztott csokoládéval!

Bounty szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 csapott evőkanálnyi holland kakaópor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanálnyi tejföl

A kókuszos réteghez:

  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanálnyi búzadara
  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd a tésztával, aztán amíg az sül majd, elkészítheted a kókuszos réteget. A lisztet mérd ki egy tálkába, add hozzá a porcukrot és a kakaót. A vajat morzsold hozzájuk, majd üsd rá a két tojást, és dolgozd össze a tésztát.

A tejfölt úgy adagold hozzá, hogy közepesen lágy, nyújtható tésztát kapj, ehhez lehet, hogy a megadottnál több vagy kevesebb kell. Amikor kész a tészta, felezd meg, és nyújtsd ki lisztezett felületen, majd mindkét lapot süsd készre 180 fokra előmelegített sütőben. Most jöhet a kókuszos réteg.

A tejet lassú tűzön kezdd el főzni, és keverd el a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal.

Amikor homogén szósz lett belőlük, akkor keverd hozzájuk a búzadarát, és főzd félpuhára. Ha elérte ezt az állapotot, keverd hozzájuk a kókuszreszeléket is, és tedd félre hűlni. Ha megsültek a lapok, tedd az egyiket egy tálcára vagy bármilyen hordozható lapos felületre. Halmozd rá a kókuszos masszát, aztán fedd le a másik lappal az egészet, és már kész is vagy. 

Torták otthon készítve

Nem kell a méregdrága cukrászdai tortát megvenned, az otthon saját kézzel készített is lehet annyira finom, és biztos, hogy mindenki jobban örül neki.

Ezt is szeretjük