Így készíts otthon Raffaello-golyót!
Finom lesz, mint az eredeti
Az ellenállhatatlan kis golyócskák mindenki kedvencei, mostantól pedig otthon is elkészítheted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez az édesség egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek gondolnád, ráadásul egy doboz árából elkészíthetsz egy kisebb hadseregnek elegendő mennyiséget.

A mandulát kicserélheted gyakorlatilag bármire a közepében, valamint egy kis vaníliaaromával is feldobhatod még pluszban.

Raffaello-golyó

Hozzávalók:

  • 15 dkg sovány tejpor
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg kókuszreszelék + kelleni fog a golyók borításához is
  • 1 dl víz
  • hántolt mandulaszemek

Elkészítés ideje:

100 perc.

Elkészítés menete:

A vizet mérd ki egy lábasba, majd főzd fel benne a cukrot. A vajat vedd ki a hűtőből, és melegítsd enyhén olvadt állapotúra. A tejport és a kókuszreszeléket keverd össze.

Amikor a víz felforr, és egyneművé válik vele a porcukor, húzd le a tűzről, és először a kókuszreszelékes-tejporos keveréket add hozzá, majd a vajat is. Keverd simára az egészet.

Ha túl híg, adj hozzá még egy kis tejport és kókuszreszeléket, ha túl sűrű, akkor a víz lesz a megoldás. 

Ha szépen összeállt, akkor tedd egy órára hűtőbe. Amikor letelt a pihenésre szánt idő, formázz a masszából egységes méretű golyókat, rejts a közepükbe egy-egy szem mandulát, majd forgasd meg a kész golyókat kókuszreszelékben. Ezután tálalhatod is. 

Sütik, amik dísznek sem utolsók

A Raffaello-golyó is jól mutat bárhol, akárcsak a következő cikkben rejlő finomságok.

Ezt is szeretjük