Így készül a bodzaszörp
A retróhullámot meglovagolták a házi szörpök is, népszerűségük töretlen, készíts te is saját kezűleg, hidd el, megéri a fáradságot!
A szörp kétségtelenül divat lett újra, egyértelmű bizonyíték erre a szórakozóhelyek kínálata is a témában, szinte bárhova ülsz be, már találkozhatsz a ház szörpjével, ami valószínűleg egészségesebb is, mint a gyári társai.
A megadott mennyiségek inkább iránymutatóak az első szörpödhöz, utána úgyis a saját ízlésednek megfelelően alakíthatod, amilyenre szeretnéd: édesebbre, sűrűbbre, savanykásabbra.
Házi bodzaszörp
Hozzávalók:
- 10-12 nagy fejű bodzavirág
- 1-2 citrom
- 50 dkg cukor
- 2-3 gramm citromsav
- 1 késhegynyi tartósítószer
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
A készítés a gyűjtéssel indul, mert valószínűleg kevés bodzavirágárust fogsz találni a piacon. A hozzád legközelebbi erdős-bokros részre vándorolj ki, és keress egy szimpatikus bodzabokrot, amin szép nagy, kinyílt virágok vannak, és lehetőleg nem egy nagy forgalmú autópálya közvetlen szomszédja. Ha mindez megvan, kezdődhet a móka: a cukrot főzd sziruppá négy liter vízzel, keríts egy legalább öt liter űrtartalmú üveget, és töltsd ezt bele.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha ez megvan, a virágokat nézd át, hogy ne legyen lakójuk, majd egy picit mosd át őket, és tedd az üvegbe a citromsav társaságában. A citromok héját egy kicsit reszeld le, és mosd át őket jó alaposan, nehogy valamilyen permet kiázzon belőlük, majd karikázd fel, és szintén tedd az üvegbe. Ezután jön a bodzaszörp legrosszabb része: a várakozás. Ez legalább négy napot jelent, és minden nap találkoznod kell a készülő nedűvel, hiszen legalább egyszer érdemes átkeverni. Ha letelt a várakozási idő, keverd át utoljára, és szűrd le az egészet, ekkor már kész a szörp, és fogyasztható.