Így készül a bodzaszörp
A retróhullámot meglovagolták a házi szörpök is, népszerűségük töretlen, készíts te is saját kezűleg, hidd el, megéri a fáradságot!
A szörp kétségtelenül divat lett újra, egyértelmű bizonyíték erre a szórakozóhelyek kínálata is a témában, szinte bárhova ülsz be, már találkozhatsz a ház szörpjével, ami valószínűleg egészségesebb is, mint a gyári társai.
A megadott mennyiségek inkább iránymutatóak az első szörpödhöz, utána úgyis a saját ízlésednek megfelelően alakíthatod, amilyenre szeretnéd: édesebbre, sűrűbbre, savanykásabbra.
Házi bodzaszörp
Hozzávalók:
- 10-12 nagy fejű bodzavirág
- 1-2 citrom
- 50 dkg cukor
- 2-3 gramm citromsav
- 1 késhegynyi tartósítószer
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
A készítés a gyűjtéssel indul, mert valószínűleg kevés bodzavirágárust fogsz találni a piacon. A hozzád legközelebbi erdős-bokros részre vándorolj ki, és keress egy szimpatikus bodzabokrot, amin szép nagy, kinyílt virágok vannak, és lehetőleg nem egy nagy forgalmú autópálya közvetlen szomszédja. Ha mindez megvan, kezdődhet a móka: a cukrot főzd sziruppá négy liter vízzel, keríts egy legalább öt liter űrtartalmú üveget, és töltsd ezt bele.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha ez megvan, a virágokat nézd át, hogy ne legyen lakójuk, majd egy picit mosd át őket, és tedd az üvegbe a citromsav társaságában. A citromok héját egy kicsit reszeld le, és mosd át őket jó alaposan, nehogy valamilyen permet kiázzon belőlük, majd karikázd fel, és szintén tedd az üvegbe. Ezután jön a bodzaszörp legrosszabb része: a várakozás. Ez legalább négy napot jelent, és minden nap találkoznod kell a készülő nedűvel, hiszen legalább egyszer érdemes átkeverni. Ha letelt a várakozási idő, keverd át utoljára, és szűrd le az egészet, ekkor már kész a szörp, és fogyasztható.