Így készül a bodzaszörp

Te is megfőzheted!

A retróhullámot meglovagolták a házi szörpök is, népszerűségük töretlen, készíts te is saját kezűleg, hidd el, megéri a fáradságot!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szörp kétségtelenül divat lett újra, egyértelmű bizonyíték erre a szórakozóhelyek kínálata is a témában, szinte bárhova ülsz be, már találkozhatsz a ház szörpjével, ami valószínűleg egészségesebb is, mint a gyári társai.

A megadott mennyiségek inkább iránymutatóak az első szörpödhöz, utána úgyis a saját ízlésednek megfelelően alakíthatod, amilyenre szeretnéd: édesebbre, sűrűbbre, savanykásabbra.

Házi bodzaszörp

Hozzávalók:

  • 10-12 nagy fejű bodzavirág
  • 1-2 citrom
  • 50 dkg cukor
  • 2-3 gramm citromsav
  • 1 késhegynyi tartósítószer

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A készítés a gyűjtéssel indul, mert valószínűleg kevés bodzavirágárust fogsz találni a piacon. A hozzád legközelebbi erdős-bokros részre vándorolj ki, és keress egy szimpatikus bodzabokrot, amin szép nagy, kinyílt virágok vannak, és lehetőleg nem egy nagy forgalmú autópálya közvetlen szomszédja. Ha mindez megvan, kezdődhet a móka: a cukrot főzd sziruppá négy liter vízzel, keríts egy legalább öt liter űrtartalmú üveget, és töltsd ezt bele.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha ez megvan, a virágokat nézd át, hogy ne legyen lakójuk, majd egy picit mosd át őket, és tedd az üvegbe a citromsav társaságában. A citromok héját egy kicsit reszeld le, és mosd át őket jó alaposan, nehogy valamilyen permet kiázzon belőlük, majd karikázd fel, és szintén tedd az üvegbe. Ezután jön a bodzaszörp legrosszabb része: a várakozás. Ez legalább négy napot jelent, és minden nap találkoznod kell a készülő nedűvel, hiszen legalább egyszer érdemes átkeverni. Ha letelt a várakozási idő, keverd át utoljára, és szűrd le az egészet, ekkor már kész a szörp, és fogyasztható.

Sós ropogtatnivalók az édes szörp mellé

Sós vendégváró sütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük