Az eredeti Bakonyi sertésszelet

Omlós sült paprikás-gombás mártásban

Az ízletes sertésszelet valószínűleg sokak nagy kedvence idehaza.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb hazai fogás a bakonyi sertésszelet, ha omlósra sütöd a húst, nagyot hibázni már nem tudsz. A másik fontos szempont, hogy sok szószt készíts, ha ez is megvan, tökéletes lesz.

Ha van rá időd, a köretként szolgáló galuskát kézzel készítsd, a boltban kapható változat jóval silányabb, mint a házi.

Bakonyi sertésszelet

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéstarja
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 evőkanál zsír
  • 10 dkg liszt
  • 30 dkg gomba
  • 3 dl tejföl
  • só, bors, pirospaprika

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A húsokat tisztítsd és mosd meg jó alaposan, klopfold ki, szeleteld fel, majd sózd és borsozd őket, utána pedig forgasd meg a lisztben. Ezután egy serpenyőben hevítsd fel a zsír felét, majd hirtelen süsd át a húsok mindkét oldalát. Ha ezzel kész vagy, végy elő egy tűzálló tálat, és rendezd el benne a húsokat.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Kockázd fel a hagymát, majd a maradék zsíron pirítsd üvegesre, ha elérte ezt az állapotot, add hozzá a gombát is, és színezd pirospaprikával. Ha megpirult a gomba, vedd le az egészet a tűzről, adj hozzá 2-3 dl vizet, majd öntsd rá a húsokra. Így, a szósszal együtt párold őket puhára. A tejfölben keverj el egy kis lisztet, adj hozzá a szaftból egy keveset, majd ezzel sűrítsd be az egészet. Ha ezzel is megvagy, és a hús is elég puha, már fogyaszthatod is.

Még több hazai recept!

Ha imádod az itthoni konyha jellegzetes fogásait, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük