Az eredeti Bakonyi sertésszelet
Az ízletes sertésszelet valószínűleg sokak nagy kedvence idehaza.
Minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb hazai fogás a bakonyi sertésszelet, ha omlósra sütöd a húst, nagyot hibázni már nem tudsz. A másik fontos szempont, hogy sok szószt készíts, ha ez is megvan, tökéletes lesz.


Ha van rá időd, a köretként szolgáló galuskát kézzel készítsd, a boltban kapható változat jóval silányabb, mint a házi.
Bakonyi sertésszelet
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéstarja
- 1 nagy fej hagyma
- 3 evőkanál zsír
- 10 dkg liszt
- 30 dkg gomba
- 3 dl tejföl
- só, bors, pirospaprika
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A húsokat tisztítsd és mosd meg jó alaposan, klopfold ki, szeleteld fel, majd sózd és borsozd őket, utána pedig forgasd meg a lisztben. Ezután egy serpenyőben hevítsd fel a zsír felét, majd hirtelen süsd át a húsok mindkét oldalát. Ha ezzel kész vagy, végy elő egy tűzálló tálat, és rendezd el benne a húsokat.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kockázd fel a hagymát, majd a maradék zsíron pirítsd üvegesre, ha elérte ezt az állapotot, add hozzá a gombát is, és színezd pirospaprikával. Ha megpirult a gomba, vedd le az egészet a tűzről, adj hozzá 2-3 dl vizet, majd öntsd rá a húsokra. Így, a szósszal együtt párold őket puhára. A tejfölben keverj el egy kis lisztet, adj hozzá a szaftból egy keveset, majd ezzel sűrítsd be az egészet. Ha ezzel is megvagy, és a hús is elég puha, már fogyaszthatod is.
Még több hazai recept!
Ha imádod az itthoni konyha jellegzetes fogásait, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!

- hal
- grill
Könnyű ebéd 500 kalória alatt

- szilva
- gombóc
Szilvás gombóc házilag

- hagyomány
- leves