Mézédes török finomság - Így készül a baklava
Ha jártál már török étkezdében, biztosan feltűnt ez a világosbarnás sütemény, most megtudhatod, mi ez, és hogyan készül.
Az elképesztően édes, de hihetetlenül finom baklava valószínűleg már meghódította az egész világot, most a te konyhád következik.
A jó baklava egyik titka, hogy a tévhittel ellentétben nem darálni kell hozzá a diót, csak összetörni, így elég ropogós marad.
Baklava
Hozzávalók:
- 12 réteslap
- 15 dkg vaj
- 50 dkg dió
- 25 dkg méz
- 30 dkg cukor
- 1 evőkanálnyi fahéj
- 3 szegfűszeg
- 2,5 dl víz
- 2,5 dl citromlé
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A vajat olvaszd fel, és tartsd kenhető állapotban. Egy nagyobb tepsiben helyezz egymásra négy réteslapot úgy, hogy minden réteget locsolj meg egy kis vajjal. Törd össze a diót, keverd el 25 dkg cukorral és a fahéjjal, majd a felét szórd rá a vajas réteslapokra. Ezután jöhet újabb négy réteslap, megint meglocsolva vajjal, majd arra a diós keverék másik fele.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Végül jöhet az utolsó négy réteslap, szintén vajazva. A cukorból, vízből, citromléből és mézből készíts szirupot. Ha elkészült, a felét egyengesd el a réteslapokon, majd tedd 175 fokra előmelegített sütőbe a rétegzett süteményt. Nagyjából fél óra alatt elkészül, de ezalatt a szirup másik felével locsolgatni kell, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
Még több édes élvezet!
Ha imádod a süteményeket, nézz be ötletekért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- nyár
- frissítő
Isteni gyümölcsös jégkása otthon készítve
- csokoládé
- strand
Így készíts otthon gofrit: tészta- és csokiöntetrecept!
- gyümölcs
- eper