Isteni gyümölcsös jégkása otthon készítve
Adalékanyagok nélkül
A nyaralások elengedhetetlen kelléke a jégkása, frissít, üdít, édes is, minden benne van, ami kell.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azért, hogy a strandokon általában kapható változattal ellentétben ne csak tömény cukor legyen az általad készített édesség, gyümölcsszirup helyett inkább friss, finom gyümölcsöket használj.

Macerás elkészíteni, de az eredmény kárpótolni fog.

Jégkása házilag

Hozzávalók:

  • 6 dl víz
  • 6 dkg cukor
  • 2 db citrom
  • 1 kg gyümölcshús

Elkészítés ideje:

Három óra.

Elkészítés menete:

A cukorból és a vízből készíts szirupot. Öntsd össze őket, majd lassú tűzön kezdd el forralni, ha már forr, zárd el alatta a gázt. Add a sziruphoz a két citrom levét, majd tedd félre. A gyümölcsöket turmixold pépesre, majd add hozzá a citromos sziruphoz. Ha ezzel is megvagy, egy alkalmas edényben tedd a fagyasztóba a készítményt, majd egy óra múlva keverd át, hogy ne fagyjon meg teljesen.

Ezt követően félóránként ismét végezd el ezt a műveletet, egészen addig, amíg teljesen kásás nem lesz. Ha elérted a megfelelő állapotot, fogyaszthatod is.

Töltsd fel a recepted és nyerj a több mint egymillió forint összértékű ajándék közül. A fődíj 6 darab 2 személyes, három éjszakára szóló, félpanziós kikapcsolódás a szarvasi Liget Hotel***-ben, de más értékes nyeremények is sorsolásra kerülnek. Részletek a Receptolimpián »

Még több hűsítő, nyári fogás!

Ha szeretsz a kánikulában finom ételekkel felfrissülni, nézz be képgalériánkba!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük