Spárga sajttal és baconnel - Így sütve finom szaftos lesz
Indítsd ezzel a baconbe tekert, sajtos spárgával a szezont! Könnyű, ízletes étel.
Bár a spárga nem a legolcsóbb zöldség, néha érdemes beszerezni a piacról egy-két csokorral. Évről évre egyre népszerűbb, különösen egészségvédő hatása miatt építik be mind többen a családi étkezésbe.
A spárga rengeteg módon elkészíthető, a baconös, sajtos változat különösen ízletes. Előételként, köretként vagy vacsoraként is tálalhatod. Ha igazán szeretnél kitenni magadért, kínáld mártogatóssal.
Baconös-sajtos spárga
- 12 spárga
- 10 dkg mozzarella
- 4 szelet bacon
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés ideje: 35 perc
A spárgák végeiből vágj le egy-két centit, tehát a fás részt távolítsd el, majd mosd meg alaposan hideg víz alatt. Egy baconbe tekerj három spárgát, és sorakoztasd egy tűzálló tálba. Szórj rá kevés sót, borsot, majd locsold meg két-három kanál olívaolajjal és fél deci vízzel.
Fedd le az edényt fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd a spárgát 15 percig. Ekkor vedd le róla a fóliát, és rakd rá a mozzarellát, majd hagyd még 10-15 percig pirulni. Ha a sajt ráolvad, a spárga pedig puha, kiveheted a sütőből.