Spárga sajttal és baconnel - Így sütve finom szaftos lesz

Indítsd ezzel a baconbe tekert, sajtos spárgával a szezont! Könnyű, ízletes étel.

baconos-sajtos-sparga
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a spárga nem a legolcsóbb zöldség, néha érdemes beszerezni a piacról egy-két csokorral. Évről évre egyre népszerűbb, különösen egészségvédő hatása miatt építik be mind többen a családi étkezésbe. 

A spárga rengeteg módon elkészíthető, a baconös, sajtos változat különösen ízletes. Előételként, köretként vagy vacsoraként is tálalhatod. Ha igazán szeretnél kitenni magadért, kínáld mártogatóssal.

Baconös-sajtos spárga

  • 12 spárga
  • 10 dkg mozzarella
  • 4 szelet bacon
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés ideje: 35 perc

A spárgák végeiből vágj le egy-két centit, tehát a fás részt távolítsd el, majd mosd meg alaposan hideg víz alatt. Egy baconbe tekerj három spárgát, és sorakoztasd egy tűzálló tálba. Szórj rá kevés sót, borsot, majd locsold meg két-három kanál olívaolajjal és fél deci vízzel.

Fedd le az edényt fóliával, és előmelegített  sütőben, 180 fokon süsd a spárgát 15 percig. Ekkor vedd le róla a fóliát, és rakd rá a mozzarellát, majd hagyd még 10-15 percig pirulni. Ha a sajt ráolvad, a spárga pedig puha, kiveheted a sütőből. 

Ezt is szeretjük