Almatócsni
Almatócsnit készíteni tényleg nagyon egyszerű, ha van otthon két almád, némi fahéjad és egy kis cukrod, már nyert ügyed van.
A serpenyőben pirult almatócsnik percek alatt elkészülnek, és viszonylag nagy adagot is pikk-pakk összedobhatsz, mindenki nagy örömére.
Ha azt szeretnéd, hogy kevésbé hizlaljon, kihagyhatod belőle és a tetejéről is a cukrot, úgy is nagyon finom, csak mérsékelten édes.
Almatócsni
Hozzávalók:
- 2 alma
- 2-3 evőkanálnyi liszt
- 1 tojás
- 1 evőkanálnyi kristálycukor
- fahéj
- porcukor
- olaj
Elkészítés ideje:
15 perc.
Elkészítés menete:
Szedd elő a kedvenc és egyben legszebb nagy lyukú reszelődet, és reszeld le rajta az almákat, hogy héjastul, vagy anélkül, azt döntse el a pillanatnyi hangulatod. A lereszelt almához keverd hozzá a lisztet - ha összeáll két kanálnyi liszttel, akkor elég bele annyi -, a tojást és a cukrot, valamint ízlésednek megfelelő mennyiségű fahéjat.
Dolgozd össze az egészet, ha szépen össze tudod állítani, és nem folyik szét, akkor jó. Ha minden nagyszerű, akkor vedd elő a legszimpatikusabb serpenyőt, nagyon kevés olajat forrósíts fel benne, majd formálj kis, lapos pogácsákat a masszából, és pirítsd meg mindkét oldalukat. Ha kész vannak az almatócsnik, még frissen, melegében szórd meg őket porcukorral.
Hazai klasszikusok a desszertasztalon
A hagyományos, magyar édességeknek képtelenség ellenállni, te se próbálkozz, inkább készítsd el őket!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- Recept
A pozsonyi kocka receptje
- csokoládé
- kakaó
Extra csokis muffin
- kakaó
- citrom