A májpástétom házi receptje
Otthon is készíthetsz májpástétomot, nem kell megvenned a méregdrága boltit, ráadásul egészségesebb is, hiszen nincs benne adalék.
A boltban kapható májpástétomokban, májkrémekben rengeteg olyan tartósító anyag van, mely - valljuk be - nem biztos, hogy jó hatással lenne szervezetedre.
Ugyanakkor nagyon finomak, de inkább ne a bolt polcáról leemelt változatot válaszd, hanem készítsd el magad.
Pulykamájpástétom
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamáj
- 20 dkg vaj
- 10 evőkanál olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 kávéskanál mustár
- 1 mokkáskanál só
A májat mosd meg, majd áztasd tejbe több órára. Öntsd le a tejet róla, és darabold fel. Az olaj felében süsd meg. A másik öt evőkanál olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Öntsd fel egy pici vízzel, vedd le a tűzről, majd tedd bele a majoránnát és a mustárt. Ha a máj kihűlt, darabold fel, és nyomkodd szét villával, mert így könnyebben tudod majd turmixolni. A májat és a fűszereket öntsd össze, és locsold meg a felolvasztott vajjal. Alaposan turmixold össze, majd oszd szét kis edénykékbe, és hagyd megszilárdulni. 1-1,5 hétig eláll.
Májpástétom ínyenceknek
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésmáj
- 20 dkg besamel
- 10 dkg libamáj
- 10 dkg szarvasgomba
- 3 evőkanál konyak
- 2 tojás
- 2 babérlevél
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál vaj
- 1 kávéskanál bazsalikom
- só
- bors
Tegyél fel vizet, dobj bele babérlevelet, és főzd meg a sertésmájat. Hagyd kihűlni, majd daráld le. A szarvasgombát és a libamájat kockázd fel, és ízlés szerint ízesítsd. A vajat dobd egy serpenyőbe, és a libamájat, valamint a gombát pirítsd meg rajta. A ledarált sertésmájat turmixold össze a besamellel, a konyakkal, a tejszínnel, a tojással és a bazsalikommal. Keverd bele a libamájat és a gombát, majd öntsd őzgerincformába, és süsd meg. Hidegen tálald.
Libamájpástétom
Hozzávalók:
- 40 dkg libamáj
- 10 dkg vöröshagyma
- 10 dkg bacon
- 6 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4 főtt tojás
- 2 paradicsom
- 1 dl étolaj
- 1 paprika
- 1 kávéskanál pirospaprika
- kakukkfű
- majoránna
- őrölt bors
- só
A vöröshagymát karikázd fel, a bacont vágd csíkokra. Pirítsd őket meg, majd öntsd rá az apróra vágott paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ízesítsd ízlésed szerint a felsorolt fűszerekkel, majd hagyd megpuhulni. A májat csíkozd fel, forró olajon süsd meg, majd add hozzá a baconös hagymához. A tojásokat főzd keményre, és apró kockákra vágva szórd bele ezt is. Botmixerrel az egészet dolgozd össze. Végül helyezd egy kis jénai tálba, és tedd be a hűtőbe.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csirkemájpástétom
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 alma
- só
A vörös- és a fokhagymát aprózd fel. Az olívaolajon és egy pici vajon pirítsd meg. Tedd rá a májat, és fűszerezd borssal, majoránnával. Az almát pucold meg, és vágd apró kockákra. Öntsd a májhoz, és körülbelül 15 percig párold. Botmixerrel törd össze, és keverd hozzá a maradék vajat is, hogy még krémesebb legyen.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka