A 7 legjobb grillrecept

Képeken a legfinomabb sültek

Nagy nehezen csak elindul a nyár, ehhez az örömteli pillanathoz válogattunk recepteket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kerti, szabadtéri sütögetéseknek mindig különleges hangulatuk van, a barátokkal, ismerősökkel elköltött ebéd, annak előkészületei és utómunkálatai egy kicsit összehozzák az embereket, a finom, zamatosra sült húsok mellett pedig egyszerűen jólesik beszélgetni, történeteket mesélni, vagy éppen csendben élvezni az ízeket. Süss te is minél többet szabad tűzön, adunk hozzá néhány ötletet.

Mézes csirkecombok

A ragacsos csirkecombokat képtelenség szépen elfogyasztani, de az ízük felülmúlhatatlan. A pofonegyszerűen egészen különlegessé varázsolható húsfélét ráadásul bármikor beszerezheted, így ha megjön a kedv egy kis sütögetéshez, semmi nem akadályozhat meg benne. A receptjüket itt találod.

Hamburger

A hamburger népszerűbb, mint valaha, ennek oka pedig abban keresendő, hogy mindenki szépen lassan rájött, hogy ez az étel nemcsak a borzasztó Balaton-parti büfék mirelit megoldását jelentheti, hanem frissen sült, zamatos, fűszeres darált húsból készült laktató fogást is. Készítsd el a saját hamburgered, és nyűgözd le vele barátaidat. Így biztosan sikerülni fog!

Sertéscomb, karaj vagy tarja

A csirke után a második legnépszerűbb alapanyag a sertéshús, amiből elsősorban a fenti hárommal érdemes próbálkoznod, ha grillezésről van szó, amivel pedig biztosan ellenállhatatlan lesz a végeredmény, az a tarja, hiszen kellően zsíros ahhoz, hogy megsütve is szaftos legyen. Pácold be kedved szerint, ehhez adunk ötleteket.

Marhahús

A marhasteak grillen sütve valami egészen különleges, feledhetetlen élmény. Azonban ha nem vagy a téma szakértője, akkor mielőtt belefognál, azért olvass át néhány anyagot a témával kapcsolatban, mert rengeteg múlik az időzítésen és a fűszerezésen. Közepesen kezdő szakácsoknak ezt az útmutatót ajánljuk.

Oldalas

A sertéshúsról már ejtettünk pár szót, de a grillezések egyik legnagyobb sztárja külön bekezdést érdemel. A sütőben sütve is mennyei élményt nyújtó húsféle tűzön készítve lesz mindennél finomabb. Ennél a változatnál sem szabad sajnálnod a sót és a fokhagymát, de egy kis rozmaringot vagy pár kanálnyi sört is elbír ez a fogás. Itt a sütős recept, kint is hasonlóképpen kell készítened.

Saslik

A grillezés akkor jó, ha mindenki megtalálja a kedvencét! A saslik a legjobb módszer arra, hogy senki se fintoroghasson, készítsd elő a hozzávalókat, és hagyd, hogy mindenki maga tűzze össze a kedvenc alapanyagaiból vacsoráját. Itt van egy pár ötletadó recept hozzá.

Lazac

A halfélék jellemzően kimaradnak a grillezésből, kinti sütés-fűzés kapcsán pedig legfeljebb halászlé formájában kerülnek terítékre. Pedig egy jól sikerült, szabad tűzön sült lazacnál kevés jobb dolgot lehet elképzelni egy nyári délutánon. A receptje egyáltalán nem bonyolult, pont így kell készíteni grillen is.

Könnyű desszertek grillezés utánra

Ha már sülnek a húsok, hűljön valami édesség a hűtőben!

A legjobb és legkrémesebb sütik mascarponéval

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük