3 isteni húspác, amitől omlós lesz a sült
Kiköltöztetheted a grillkészletet a kertbe, hiszen már elég jó az idő a szabadtéri sütögetéshez.
A kissé hűvös májusban is biztosan lesznek olyan napok, amikor ki lehet vonulni a kertbe a grillkészlettel, és nekiállni a szabadtéri sütögetésnek.
A húsokat már jó előre pácold be, minél tovább állnak ugyanis az olajban, annál omlósabbak lesznek a szeletek.
Chilis pác
Hozzávalók:
- 2 nagy chilipaprika
- 10 szem szegfűbors
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 újhagyma
- 2 mokkáskanál cukor
- 1 evőkanál lime-lé
- 2 evőkanál olaj
Mozsárban vagy konyhai robotgépben dolgozd a hozzávalókat pasztaszerű masszává. A hússzeleteket egy nagyon kicsit klopfold ki, majd kend be mindkét oldalukat a chilis masszával.
Legalább két órán át hagyd érlelődni a húst, de még jobb, ha egész éjszaka pácolódik.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Pác csirkéhez
Hozzávalók:
- tej
- fokhagyma
- só
Annyi tejbe, hogy éppen ellepje a húst, törd bele a fokhagymát, sózd meg egy picit, majd rakd hűtőbe a bepácolt húst egy-két napra.
Profi pácolás
Pác marhahúshoz
Hozzávalók:
- olaj
- őrölt bors
- vöröshagyma
A hússzeleteket kend be olajjal, szórd be borssal, és tedd rájuk a felkarikázott hagymát. Csomagold be az egészet, és hideg helyen hagyd állni kettő-négy napig. Sütés előtt sózd a husit.
OLVASD EL EZT IS!
- fűszer
- grill
Rozmaringos szűzérme fehérborban pácolva
- csirke
- szója
Csirkemell szójaszósszal
- sertéshús
- húsételek