3 isteni húspác, amitől omlós lesz a sült

Itt a grillszezon

Kiköltöztetheted a grillkészletet a kertbe, hiszen már elég jó az idő a szabadtéri sütögetéshez.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kissé hűvös májusban is biztosan lesznek olyan napok, amikor ki lehet vonulni a kertbe a grillkészlettel, és nekiállni a szabadtéri sütögetésnek.

A húsokat már jó előre pácold be, minél tovább állnak ugyanis az olajban, annál omlósabbak lesznek a szeletek.

Chilis pác

Hozzávalók:

  • 2 nagy chilipaprika
  • 10 szem szegfűbors
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 újhagyma
  • 2 mokkáskanál cukor
  • 1 evőkanál lime-lé
  • 2 evőkanál olaj

Mozsárban vagy konyhai robotgépben dolgozd a hozzávalókat pasztaszerű masszává. A hússzeleteket egy nagyon kicsit klopfold ki, majd kend be mindkét oldalukat a chilis masszával.

Legalább két órán át hagyd érlelődni a húst, de még jobb, ha egész éjszaka pácolódik.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Pác csirkéhez

Hozzávalók:

  • tej
  • fokhagyma

Annyi tejbe, hogy éppen ellepje a húst, törd bele a fokhagymát, sózd meg egy picit, majd rakd hűtőbe a bepácolt húst egy-két napra.

Profi pácolás

Pác marhahúshoz

Hozzávalók:

  • olaj
  • őrölt bors
  • vöröshagyma

A hússzeleteket kend be olajjal, szórd be borssal, és tedd rájuk a felkarikázott hagymát. Csomagold be az egészet, és hideg helyen hagyd állni kettő-négy napig. Sütés előtt sózd a husit.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

karaj3
  • sertéshús
  • húsételek

Lacipecsenye

Ezt is szeretjük