4 masszív, pasis sült

Húsimádó férfiaknak

Ha egy finom vacsorával lepnéd meg a párodat, akkor ne csirkehúsban gondolkodj, sokkal inkább egy szaftos sertéssültben vagy angolos marhában.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zelleres sertésszelet

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéscomb vagy -lapocka
  • 15 dkg vaj
  • 1 közepes fej hagyma, finomra vágva
  • 2 kis sárgarépa, szeletelve
  • 1 nagy köteg zeller
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1-2 citrom
  • vágott petrezselyem
  • bors

Vágd a húst 5-6 adagra, és tedd egy fazékba 10 dkg vajjal, a hagymával, a répával, a sóval, a borssal, adj hozzá 8 dl forrásban lévő vizet, és fedő alatt 1 órát főzd.

Hámozd meg a zellereket egy zöldséghámozóval, vágd hosszában félbe, majd szeleteld körülbelül 5 cm vastagságú darabokra. Forró vízzel öntsd le, és forrald 3 percig, csöpögtesd le, add a húshoz, és fedő alatt további 30 percig főzd. A végén nagyon kevés forró vajon forgasd át a hússzeleteket.

A mártás elkészítése

Egy kis lábosban forrósítsd fel a maradék vajat, keverd bele a lisztet és a tojássárgákat. Keverd simára, majd nagyon lassan add hozzá a 2 decinyi forró húslét a fazékból. Lassú tűzön kevergesd néhány percig, majd a citromlével együtt állandó keverés mellett add a húshoz és a zellerhez. Szórd meg petrezselyemmel, és azonnal, forrón tálald.

Mézes sertéscomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 1,5 dl méz
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 1 húsos zöldpaprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 evőkanál burgonyakeményítő
  • olaj

A sertéscombot alaposan mosd le, csöpögtesd le, és vágd szeletekre. Mély serpenyőben hevíts olajat, pirítsd le benne a hússzeleteket, majd szedd ki, és tartsd melegen. A vöröshagymát és a paradicsomot hámozd meg, aprítsd fel, és a visszamaradt zsiradékba téve öt percen át párold. A burgonyakeményítőt kevés vízben oldd fel, öntsd bele a mézet, és jól keverd össze. A félretett húst add a zöldségekhez, majd lefedve, takaréklángon párold puhára. Locsold meg a mézes keményítővel, és forrald össze. Párolt rizzsel és édes fehérborral tálald.

Pácolt marhafelsál

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg marhafelsál
  • 4 evőkanál méz
  • 0,5 dl borecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zöldhagyma
  • olaj

Készítsd el a páclevet: a mézet és az ecetet keverd össze, add hozzá a megtisztított, zúzott fokhagymát, a vékonyan felkarikázott zöldhagymát, és ismét jól keverd össze, majd hagyd állni. A marhafelsálat mosd meg, hártyázd le, majd jól csöpögtesd le. Tetejét néhány helyen vékonyan vágd be, majd tedd kisebb edénybe. Öntsd rá a páclevet, és a hűtőbe téve pácold nyolc órán át. Vedd ki hűtőből, és a páclében hagyva tedd fel főni. Amikor megfőtt, emeld ki a léből, és csöpögtesd le. Serpenyőben forrósíts olajat, és a hús minden oldalát süsd 6 percen át.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Saltimbocca

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 vékony borjúszelet
  • 8 szelet pármai sonka
  • 16 zsályalevél
  • 20 dkg vaj
  • bors
  • 2 dl száraz fehérbor

A borjúhúst óvatosan veregesd ki mindkét oldalán, fektesd rá a sonkaszeleteket, majd arra a zsályaleveleket. Hajtsd félbe a hússzeleteket, és fogvájóval rögzítsd. A vaj felét hevítsd fel egy serpenyőben, majd erős tűzön süsd át a húsok mindkét oldalát. Sózd meg, enyhén borsozd meg, majd öntsd fel a borral. A lángot vedd kisebbre, add hozzá a maradék vajat a pecsenyeléhez, és még három percig együtt párold. Előmelegített tányérokra szedd, és száraz fehérborral kínáld.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük