4 masszív, pasis sült

Húsimádó férfiaknak

Ha egy finom vacsorával lepnéd meg a párodat, akkor ne csirkehúsban gondolkodj, sokkal inkább egy szaftos sertéssültben vagy angolos marhában.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zelleres sertésszelet

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéscomb vagy -lapocka
  • 15 dkg vaj
  • 1 közepes fej hagyma, finomra vágva
  • 2 kis sárgarépa, szeletelve
  • 1 nagy köteg zeller
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1-2 citrom
  • vágott petrezselyem
  • bors

Vágd a húst 5-6 adagra, és tedd egy fazékba 10 dkg vajjal, a hagymával, a répával, a sóval, a borssal, adj hozzá 8 dl forrásban lévő vizet, és fedő alatt 1 órát főzd.

Hámozd meg a zellereket egy zöldséghámozóval, vágd hosszában félbe, majd szeleteld körülbelül 5 cm vastagságú darabokra. Forró vízzel öntsd le, és forrald 3 percig, csöpögtesd le, add a húshoz, és fedő alatt további 30 percig főzd. A végén nagyon kevés forró vajon forgasd át a hússzeleteket.

A mártás elkészítése

Egy kis lábosban forrósítsd fel a maradék vajat, keverd bele a lisztet és a tojássárgákat. Keverd simára, majd nagyon lassan add hozzá a 2 decinyi forró húslét a fazékból. Lassú tűzön kevergesd néhány percig, majd a citromlével együtt állandó keverés mellett add a húshoz és a zellerhez. Szórd meg petrezselyemmel, és azonnal, forrón tálald.

Mézes sertéscomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 1,5 dl méz
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 1 húsos zöldpaprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 evőkanál burgonyakeményítő
  • olaj

A sertéscombot alaposan mosd le, csöpögtesd le, és vágd szeletekre. Mély serpenyőben hevíts olajat, pirítsd le benne a hússzeleteket, majd szedd ki, és tartsd melegen. A vöröshagymát és a paradicsomot hámozd meg, aprítsd fel, és a visszamaradt zsiradékba téve öt percen át párold. A burgonyakeményítőt kevés vízben oldd fel, öntsd bele a mézet, és jól keverd össze. A félretett húst add a zöldségekhez, majd lefedve, takaréklángon párold puhára. Locsold meg a mézes keményítővel, és forrald össze. Párolt rizzsel és édes fehérborral tálald.

Pácolt marhafelsál

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg marhafelsál
  • 4 evőkanál méz
  • 0,5 dl borecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zöldhagyma
  • olaj

Készítsd el a páclevet: a mézet és az ecetet keverd össze, add hozzá a megtisztított, zúzott fokhagymát, a vékonyan felkarikázott zöldhagymát, és ismét jól keverd össze, majd hagyd állni. A marhafelsálat mosd meg, hártyázd le, majd jól csöpögtesd le. Tetejét néhány helyen vékonyan vágd be, majd tedd kisebb edénybe. Öntsd rá a páclevet, és a hűtőbe téve pácold nyolc órán át. Vedd ki hűtőből, és a páclében hagyva tedd fel főni. Amikor megfőtt, emeld ki a léből, és csöpögtesd le. Serpenyőben forrósíts olajat, és a hús minden oldalát süsd 6 percen át.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Saltimbocca

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 vékony borjúszelet
  • 8 szelet pármai sonka
  • 16 zsályalevél
  • 20 dkg vaj
  • bors
  • 2 dl száraz fehérbor

A borjúhúst óvatosan veregesd ki mindkét oldalán, fektesd rá a sonkaszeleteket, majd arra a zsályaleveleket. Hajtsd félbe a hússzeleteket, és fogvájóval rögzítsd. A vaj felét hevítsd fel egy serpenyőben, majd erős tűzön süsd át a húsok mindkét oldalát. Sózd meg, enyhén borsozd meg, majd öntsd fel a borral. A lángot vedd kisebbre, add hozzá a maradék vajat a pecsenyeléhez, és még három percig együtt párold. Előmelegített tányérokra szedd, és száraz fehérborral kínáld.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük