4 karcsúsító és laktató saláta

Akár vacsorára is elkészítheted ezeket a könnyű, finom és egyszerű salátákat, mert nem kalóriadúsak. Így megmenekülhetsz a kínzó bűntudattól.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csirkemellsaláta kapros öntettel

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • 1 jégsaláta
  • 2 paradicsom
  • 1 lilahagyma
  • 1 zöld színű kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag friss kapor
  • őrölt zöldbors
  • cukor

A csirkemellfilét fűszerezd sóval, borssal és aprított fokhagymával, kevés vajon süsd pirosra, majd miután kihűlt, vágd kis kockákra.

2 kávéskanál cukorból, 1 kávéskanál sóból és a citromléből készíts hozzá öntetet, és adj hozzá aprított, friss kaprot. Ezt rövid időre tedd be a hűtőbe. Az összetépett jégsalátát, a kis kockára vágott paradicsomot, a vékony karikára vágott hagymát és a csíkokra vágott paprikát öntsd le az elkészített öntettel. Locsold meg olívaolajjal, és keverd össze, majd szórd a tetejére a csirkemell-kockákat. A tetejére díszítésnek tehetsz olajbogyót, apróra vágott bazsalikomot és petrezselyem-levelet.

Csirkemellsaláta naranccsal

Hozzávalók:

  • 2 db filézett csirkemell
  • 2 db közepes nagyságú narancs
  • 1 csomag zöldhagyma
  • 2 db főtt tojás
  • 15 dkg főtt, füstölt pulykasonka
  • 1 doboz natúr joghurt
  • majonéz
  • mustár
  • bors

A felkockázott csirkemellet egy kis ételízesítővel párold meg. Ha ez elkészült, akkor a felaprított hagymával, illetve az előzőleg felkockázott főtt tojással, sonkával, naranccsal helyezd egy salátástálba. A joghurtból, majonézből és a mustárból készíts tartármártást, majd jól keverd össze a saláta többi hozzávalójával.

Joghurtos csirkemellsaláta

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 1 zacskó salátakeverék
  • 2 pohár joghurt
  • 1 póréhagyma
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 1 kávéskanál csípős piros arany
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál almaecet

Egy pohár joghurtban keverd el a fokhagymakrémet, a felkarikázott póréhagymát, a kakukkfüvet, az oregánót, a piros aranyt és egy teáskanál sót. Ebbe forgasd bele a vékony csíkokra vágott csirkemellfilét, és hagyd 10 percig állni. Majd a lecsepegtetett csirkemellcsíkokat kis olajon pirítsd meg. Az öntethez keverd össze a maradék joghurtot a majonézzel, a felaprított petrezselyemmel, az ecettel és egy kevés sóval.
A salátakeveréket locsold meg az öntettel, és szedd rá a húst. Végül apróra vágott petrezselyemmel díszítheted a salátát.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Fűszeres csirkés-sárgarépás saláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg sárgarépa
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál borecet
  • 1 kávéskanál csípős paprikakrém
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 kávéskanál őrölt köménymag
  • 2 kávéskanál méz
  • csipetnyi reszelt gyömbér
  • 12 fekete olajbogyó
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • pirospaprika
  • őrölt bors

A húst vágd kockára, és a vajban süsd aranyszínűre. Sóval, borssal, pirospaprikával szórd meg, majd fedő alatt párold puhára. Hagyd kihűlni az edényben. Az olajat keverd simára az ecettel, a paprikakrémmel, a köménnyel, a zúzott fokhagymával, a gyömbérrel, a fahéjjal és a mézzel, majd ízesítsd sóval, borssal. Add hozzá a lereszelt répát, és alaposan keverd össze. Szedd rá a csirkedarabokat, és díszítsd olajbogyóval, apróra vágott petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük