4 karcsúsító és laktató saláta
Akár vacsorára is elkészítheted ezeket a könnyű, finom és egyszerű salátákat, mert nem kalóriadúsak. Így megmenekülhetsz a kínzó bűntudattól.
Csirkemellsaláta kapros öntettel
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 1 jégsaláta
- 2 paradicsom
- 1 lilahagyma
- 1 zöld színű kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 1 dl olívaolaj
- 1 citrom leve
- 1 csomag friss kapor
- őrölt zöldbors
- só
- cukor
A csirkemellfilét fűszerezd sóval, borssal és aprított fokhagymával, kevés vajon süsd pirosra, majd miután kihűlt, vágd kis kockákra.
2 kávéskanál cukorból, 1 kávéskanál sóból és a citromléből készíts hozzá öntetet, és adj hozzá aprított, friss kaprot. Ezt rövid időre tedd be a hűtőbe. Az összetépett jégsalátát, a kis kockára vágott paradicsomot, a vékony karikára vágott hagymát és a csíkokra vágott paprikát öntsd le az elkészített öntettel. Locsold meg olívaolajjal, és keverd össze, majd szórd a tetejére a csirkemell-kockákat. A tetejére díszítésnek tehetsz olajbogyót, apróra vágott bazsalikomot és petrezselyem-levelet.
Csirkemellsaláta naranccsal
Hozzávalók:
- 2 db filézett csirkemell
- 2 db közepes nagyságú narancs
- 1 csomag zöldhagyma
- 2 db főtt tojás
- 15 dkg főtt, füstölt pulykasonka
- 1 doboz natúr joghurt
- majonéz
- mustár
- bors
- só
A felkockázott csirkemellet egy kis ételízesítővel párold meg. Ha ez elkészült, akkor a felaprított hagymával, illetve az előzőleg felkockázott főtt tojással, sonkával, naranccsal helyezd egy salátástálba. A joghurtból, majonézből és a mustárból készíts tartármártást, majd jól keverd össze a saláta többi hozzávalójával.
Joghurtos csirkemellsaláta
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 1 zacskó salátakeverék
- 2 pohár joghurt
- 1 póréhagyma
- 1 teáskanál fokhagymakrém
- 1 evőkanál szárított kakukkfű
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 kávéskanál csípős piros arany
- 2 evőkanál majonéz
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál almaecet
- só
Egy pohár joghurtban keverd el a fokhagymakrémet, a felkarikázott póréhagymát, a kakukkfüvet, az oregánót, a piros aranyt és egy teáskanál sót. Ebbe forgasd bele a vékony csíkokra vágott csirkemellfilét, és hagyd 10 percig állni. Majd a lecsepegtetett csirkemellcsíkokat kis olajon pirítsd meg. Az öntethez keverd össze a maradék joghurtot a majonézzel, a felaprított petrezselyemmel, az ecettel és egy kevés sóval.
A salátakeveréket locsold meg az öntettel, és szedd rá a húst. Végül apróra vágott petrezselyemmel díszítheted a salátát.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Fűszeres csirkés-sárgarépás saláta
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg sárgarépa
- 3 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál borecet
- 1 kávéskanál csípős paprikakrém
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 2 kávéskanál őrölt köménymag
- 2 kávéskanál méz
- csipetnyi reszelt gyömbér
- 12 fekete olajbogyó
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
A húst vágd kockára, és a vajban süsd aranyszínűre. Sóval, borssal, pirospaprikával szórd meg, majd fedő alatt párold puhára. Hagyd kihűlni az edényben. Az olajat keverd simára az ecettel, a paprikakrémmel, a köménnyel, a zúzott fokhagymával, a gyömbérrel, a fahéjjal és a mézzel, majd ízesítsd sóval, borssal. Add hozzá a lereszelt répát, és alaposan keverd össze. Szedd rá a csirkedarabokat, és díszítsd olajbogyóval, apróra vágott petrezselyemmel.
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke