4 ínycsiklandó májas finomság
A máj nemcsak egészséges, de igazán finom is. Tele van vassal, illetve számos olyan vitaminnal, melyet máshonnan nehezen pótolhatsz.
Sajtos rántott csirkemáj
Hozzávalók:
- 8 db csirkemáj
- 3 evőkanál parmezán
- 1 tojás
- 2-3 evőkanál liszt
- 1 dl tej
- só
- bors
- olaj a sütéshez
A csirkemájakat hagyd egyben, és lisztben hempergesd meg őket. A tojást a tejjel verd habosra, jól sózd és borsozd meg. A lisztes májat először a fűszeres-tejes tojásba mártsd, majd a reszelt sajtban forgasd meg.
Ezután újból mártsd tojásba és lisztbe, majd bő, forró olajban, takaréklángon süsd sárgásbarnára. Ügyelj, nehogy a máj túlságosan megsüljön, mert a megégett sajttól keserűvé válik!
Tavaszi máj
Hozzávalók:
- 30 dkg sertésmáj
- 20 dkg zöldborsó
- 15 dkg gomba
- 1 sárgarépa
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- bors
A nagyon apróra vágott füstölt szalonnát olvaszd ki, majd a zsírján pirítsd üvegesre a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. Ezután add hozzá a megmosott, megtisztított és vékony karikákra vagdalt sárgarépát, az ugyancsak megtisztított és felszeletelt gombát és zöldborsót. Ha konzervborsót használsz, azt csak a végén add hozzá. Sózd, és fedő alatt 8-10 percig saját levében párold. Néhányszor keverd meg, hogy ne égjen le. Közben egy másik edényben a bort forrald fel, dobd bele a csíkokra vagdalt májat, és addig forrald, amíg az teljesen megfehéredett. A zsírjára sült zöldségekhez öntsd a boros főtt májat, és egyet forralj rajta. Csak a tányéron sózd.
Ínyenc töltött máj
Hozzávalók:
- 40 dkg sertésmáj
- 1 zsömle
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- fél tubus zöldségkrém
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 dl tej
- 1 teáskanál liszt
- 3 cl rum vagy konyak
- 4 evőkanál olaj
- só
- bors
A zsemlét vagdald kis kockákra, majd öntsd rá a tejet. 1 evőkanál olajon pirítsd meg a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát, és add hozzá a tejben megáztatott, összemorzsolt zsemlét. Keverd össze a felvert tojással, a sóval, a borssal és az apróra metélt petrezselyemzöld felével. A megmosott és megszárított májat nagyobb, vékony szeletekre vágd fel. Minden szeletre tegyél a töltelékből, és úgy csavard fel, hogy a két oldala szabadon maradjon. Ha hústűvel összetűzöd, akkor nem esik szét. A maradék olajon futtasd meg a zöldségkrémet, öntsd rá a tűzálló tálon egymás mellé helyezett májtekercsekre, és előmelegített, forró sütőben süsd meg. Ha a máj átsült, vedd ki a tálból, a visszamaradt mártást liszttel és sóval hintsd meg, önts rá 1 dl vizet, és jól forrald össze. Ízesítsd a konyakkal vagy a rummal, majd a májat visszatéve tartsd melegen az egészet.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Lecsós libamáj
Hozzávalók:
- 2 pecsenyeliba mája
- 5 húsos zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- 2 dl tej
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
A libamájat az ereitől tisztítsd meg, majd hosszúkás, vékony csíkokra vágd fel. Öntsd rá a tejet, és fél órán keresztül áztasd benne. Közben a füstölt szalonnát vágd nagyon apró kockákra, süsd ki a zsírját, majd fonnyaszd meg rajta a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát. Ezután tedd rá a megmosott, kicsumázott és vastag szeletekre vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, és együtt pirítsd őket néhány percig. Amikor a paprika már üveges, az edényt húzd félre a tűzről, és keverd bele a pirospaprikát meg a héjától megfosztott paradicsomot. A tűzre visszatéve fedő alatt néhány percig párold. Ha a lecsó zsírjára sült, keverd bele a tejből kivett, lecsöpögtetett májcsíkokat, és pirítsd meg. A tejfölt is hozzáöntve néhány percig párold.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka