4 ínycsiklandó májas finomság

A máj nemcsak egészséges, de igazán finom is. Tele van vassal, illetve számos olyan vitaminnal, melyet máshonnan nehezen pótolhatsz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sajtos rántott csirkemáj

Hozzávalók:

  • 8 db csirkemáj
  • 3 evőkanál parmezán
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • bors
  • olaj a sütéshez

A csirkemájakat hagyd egyben, és lisztben hempergesd meg őket. A tojást a tejjel verd habosra, jól sózd és borsozd meg. A lisztes májat először a fűszeres-tejes tojásba mártsd, majd a reszelt sajtban forgasd meg.

Ezután újból mártsd tojásba és lisztbe, majd bő, forró olajban, takaréklángon süsd sárgásbarnára. Ügyelj, nehogy a máj túlságosan megsüljön, mert a megégett sajttól keserűvé válik!

Tavaszi máj

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertésmáj
  • 20 dkg zöldborsó
  • 15 dkg gomba
  • 1 sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors

A nagyon apróra vágott füstölt szalonnát olvaszd ki, majd a zsírján pirítsd üvegesre a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. Ezután add hozzá a megmosott, megtisztított és vékony karikákra vagdalt sárgarépát, az ugyancsak megtisztított és felszeletelt gombát és zöldborsót. Ha konzervborsót használsz, azt csak a végén add hozzá. Sózd, és fedő alatt 8-10 percig saját levében párold. Néhányszor keverd meg, hogy ne égjen le. Közben egy másik edényben a bort forrald fel, dobd bele a csíkokra vagdalt májat, és addig forrald, amíg az teljesen megfehéredett. A zsírjára sült zöldségekhez öntsd a boros főtt májat, és egyet forralj rajta. Csak a tányéron sózd.

Ínyenc töltött máj

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertésmáj
  • 1 zsömle
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél tubus zöldségkrém
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál liszt
  • 3 cl rum vagy konyak
  • 4 evőkanál olaj
  • bors

A zsemlét vagdald kis kockákra, majd öntsd rá a tejet. 1 evőkanál olajon pirítsd meg a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát, és add hozzá a tejben megáztatott, összemorzsolt zsemlét. Keverd össze a felvert tojással, a sóval, a borssal és az apróra metélt petrezselyemzöld felével. A megmosott és megszárított májat nagyobb, vékony szeletekre vágd fel. Minden szeletre tegyél a töltelékből, és úgy csavard fel, hogy a két oldala szabadon maradjon. Ha hústűvel összetűzöd, akkor nem esik szét. A maradék olajon futtasd meg a zöldségkrémet, öntsd rá a tűzálló tálon egymás mellé helyezett májtekercsekre, és előmelegített, forró sütőben süsd meg. Ha a máj átsült, vedd ki a tálból, a visszamaradt mártást liszttel és sóval hintsd meg, önts rá 1 dl vizet, és jól forrald össze. Ízesítsd a konyakkal vagy a rummal, majd a májat visszatéve tartsd melegen az egészet.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Lecsós libamáj

Hozzávalók:

  • 2 pecsenyeliba mája
  • 5 húsos zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors

A libamájat az ereitől tisztítsd meg, majd hosszúkás, vékony csíkokra vágd fel. Öntsd rá a tejet, és fél órán keresztül áztasd benne. Közben a füstölt szalonnát vágd nagyon apró kockákra, süsd ki a zsírját, majd fonnyaszd meg rajta a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát. Ezután tedd rá a megmosott, kicsumázott és vastag szeletekre vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, és együtt pirítsd őket néhány percig. Amikor a paprika már üveges, az edényt húzd félre a tűzről, és keverd bele a pirospaprikát meg a héjától megfosztott paradicsomot. A tűzre visszatéve fedő alatt néhány percig párold. Ha a lecsó zsírjára sült, keverd bele a tejből kivett, lecsöpögtetett májcsíkokat, és pirítsd meg. A tejfölt is hozzáöntve néhány percig párold.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük