4 ínycsiklandó májas finomság
A máj nemcsak egészséges, de igazán finom is. Tele van vassal, illetve számos olyan vitaminnal, melyet máshonnan nehezen pótolhatsz.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

Ez nem csak egy póló, segíthetsz vele: egyedi kollekció magyar tervezőtől és ismert zenészektől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtos rántott csirkemáj

Hozzávalók:

  • 8 db csirkemáj
  • 3 evőkanál parmezán
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • bors
  • olaj a sütéshez

A csirkemájakat hagyd egyben, és lisztben hempergesd meg őket. A tojást a tejjel verd habosra, jól sózd és borsozd meg. A lisztes májat először a fűszeres-tejes tojásba mártsd, majd a reszelt sajtban forgasd meg.

Ezután újból mártsd tojásba és lisztbe, majd bő, forró olajban, takaréklángon süsd sárgásbarnára. Ügyelj, nehogy a máj túlságosan megsüljön, mert a megégett sajttól keserűvé válik!

Tavaszi máj

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertésmáj
  • 20 dkg zöldborsó
  • 15 dkg gomba
  • 1 sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors

A nagyon apróra vágott füstölt szalonnát olvaszd ki, majd a zsírján pirítsd üvegesre a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. Ezután add hozzá a megmosott, megtisztított és vékony karikákra vagdalt sárgarépát, az ugyancsak megtisztított és felszeletelt gombát és zöldborsót. Ha konzervborsót használsz, azt csak a végén add hozzá. Sózd, és fedő alatt 8-10 percig saját levében párold. Néhányszor keverd meg, hogy ne égjen le. Közben egy másik edényben a bort forrald fel, dobd bele a csíkokra vagdalt májat, és addig forrald, amíg az teljesen megfehéredett. A zsírjára sült zöldségekhez öntsd a boros főtt májat, és egyet forralj rajta. Csak a tányéron sózd.

Ínyenc töltött máj

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertésmáj
  • 1 zsömle
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél tubus zöldségkrém
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál liszt
  • 3 cl rum vagy konyak
  • 4 evőkanál olaj
  • bors

A zsemlét vagdald kis kockákra, majd öntsd rá a tejet. 1 evőkanál olajon pirítsd meg a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát, és add hozzá a tejben megáztatott, összemorzsolt zsemlét. Keverd össze a felvert tojással, a sóval, a borssal és az apróra metélt petrezselyemzöld felével. A megmosott és megszárított májat nagyobb, vékony szeletekre vágd fel. Minden szeletre tegyél a töltelékből, és úgy csavard fel, hogy a két oldala szabadon maradjon. Ha hústűvel összetűzöd, akkor nem esik szét. A maradék olajon futtasd meg a zöldségkrémet, öntsd rá a tűzálló tálon egymás mellé helyezett májtekercsekre, és előmelegített, forró sütőben süsd meg. Ha a máj átsült, vedd ki a tálból, a visszamaradt mártást liszttel és sóval hintsd meg, önts rá 1 dl vizet, és jól forrald össze. Ízesítsd a konyakkal vagy a rummal, majd a májat visszatéve tartsd melegen az egészet.

Lecsós libamáj

Hozzávalók:

  • 2 pecsenyeliba mája
  • 5 húsos zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors

A libamájat az ereitől tisztítsd meg, majd hosszúkás, vékony csíkokra vágd fel. Öntsd rá a tejet, és fél órán keresztül áztasd benne. Közben a füstölt szalonnát vágd nagyon apró kockákra, süsd ki a zsírját, majd fonnyaszd meg rajta a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát. Ezután tedd rá a megmosott, kicsumázott és vastag szeletekre vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, és együtt pirítsd őket néhány percig. Amikor a paprika már üveges, az edényt húzd félre a tűzről, és keverd bele a pirospaprikát meg a héjától megfosztott paradicsomot. A tűzre visszatéve fedő alatt néhány percig párold. Ha a lecsó zsírjára sült, keverd bele a tejből kivett, lecsöpögtetett májcsíkokat, és pirítsd meg. A tejfölt is hozzáöntve néhány percig párold.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló