4 ínycsiklandó májas finomság
A máj nemcsak egészséges, de igazán finom is. Tele van vassal, illetve számos olyan vitaminnal, melyet máshonnan nehezen pótolhatsz.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtos rántott csirkemáj

Hozzávalók:

  • 8 db csirkemáj
  • 3 evőkanál parmezán
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • bors
  • olaj a sütéshez

A csirkemájakat hagyd egyben, és lisztben hempergesd meg őket. A tojást a tejjel verd habosra, jól sózd és borsozd meg. A lisztes májat először a fűszeres-tejes tojásba mártsd, majd a reszelt sajtban forgasd meg.

Ezután újból mártsd tojásba és lisztbe, majd bő, forró olajban, takaréklángon süsd sárgásbarnára. Ügyelj, nehogy a máj túlságosan megsüljön, mert a megégett sajttól keserűvé válik!

Tavaszi máj

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertésmáj
  • 20 dkg zöldborsó
  • 15 dkg gomba
  • 1 sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors

A nagyon apróra vágott füstölt szalonnát olvaszd ki, majd a zsírján pirítsd üvegesre a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. Ezután add hozzá a megmosott, megtisztított és vékony karikákra vagdalt sárgarépát, az ugyancsak megtisztított és felszeletelt gombát és zöldborsót. Ha konzervborsót használsz, azt csak a végén add hozzá. Sózd, és fedő alatt 8-10 percig saját levében párold. Néhányszor keverd meg, hogy ne égjen le. Közben egy másik edényben a bort forrald fel, dobd bele a csíkokra vagdalt májat, és addig forrald, amíg az teljesen megfehéredett. A zsírjára sült zöldségekhez öntsd a boros főtt májat, és egyet forralj rajta. Csak a tányéron sózd.

Ínyenc töltött máj

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertésmáj
  • 1 zsömle
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél tubus zöldségkrém
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál liszt
  • 3 cl rum vagy konyak
  • 4 evőkanál olaj
  • bors

A zsemlét vagdald kis kockákra, majd öntsd rá a tejet. 1 evőkanál olajon pirítsd meg a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát, és add hozzá a tejben megáztatott, összemorzsolt zsemlét. Keverd össze a felvert tojással, a sóval, a borssal és az apróra metélt petrezselyemzöld felével. A megmosott és megszárított májat nagyobb, vékony szeletekre vágd fel. Minden szeletre tegyél a töltelékből, és úgy csavard fel, hogy a két oldala szabadon maradjon. Ha hústűvel összetűzöd, akkor nem esik szét. A maradék olajon futtasd meg a zöldségkrémet, öntsd rá a tűzálló tálon egymás mellé helyezett májtekercsekre, és előmelegített, forró sütőben süsd meg. Ha a máj átsült, vedd ki a tálból, a visszamaradt mártást liszttel és sóval hintsd meg, önts rá 1 dl vizet, és jól forrald össze. Ízesítsd a konyakkal vagy a rummal, majd a májat visszatéve tartsd melegen az egészet.

Lecsós libamáj

Hozzávalók:

  • 2 pecsenyeliba mája
  • 5 húsos zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors

A libamájat az ereitől tisztítsd meg, majd hosszúkás, vékony csíkokra vágd fel. Öntsd rá a tejet, és fél órán keresztül áztasd benne. Közben a füstölt szalonnát vágd nagyon apró kockákra, süsd ki a zsírját, majd fonnyaszd meg rajta a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát. Ezután tedd rá a megmosott, kicsumázott és vastag szeletekre vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, és együtt pirítsd őket néhány percig. Amikor a paprika már üveges, az edényt húzd félre a tűzről, és keverd bele a pirospaprikát meg a héjától megfosztott paradicsomot. A tűzre visszatéve fedő alatt néhány percig párold. Ha a lecsó zsírjára sült, keverd bele a tejből kivett, lecsöpögtetett májcsíkokat, és pirítsd meg. A tejfölt is hozzáöntve néhány percig párold.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló