4 isteni, laktató saláta
A saláta lehet egyszerre laktató és finom. Ráadásul főételként fogyasztva nem kell aggódnod az alakod miatt sem, hiszen egy adag nem több, mint 300 kalória.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szalonnás saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 130 g húsos szalonna
  • 240 g vegyes, zsenge salátalevél
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • bors

Salátástálban keverd össze az olívaolajat és a mustárt, sózd és borsozd. A salátaleveleket tedd egy tálba.

A tojásokat főzd 7 percig forrásban lévő vízben, majd azonnal engedj rájuk hideg vizet, hagyd kihűlni, és ezután hámozd meg őket.

A hasábokra vágott szalonnát szárazon pirítsd meg egy teflonserpenyőben - 3 percig, amíg ropogós és aranyszínű lesz -, majd szórd a levelekre. Öntsd az ecetet a serpenyőbe, majd locsold a salátára. Rázd össze a salátát, oszd el hat tányéron. A tojásokat felezd el, és ültess 2-2 fél tojást mindegyik saláta tetejére. Fogyassz hozzá ropogós bagettet.

Adagonként 263 kcal.

Boros újburgonya-saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 750 g kis újburgonya
  • 4 evőkanál fehérbor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • bors

Főzd a burgonyát forrásban lévő, sós vízben körülbelül 15 percig, amíg puha nem lesz. Szűrd le, tedd vissza a lábosba, enyhén nyomd össze burgonyatörővel vagy villával, hogy felrepedjen, de azért maradjon egészben. Tedd vissza a tűzre, és öntsd bele a bort. Forrald erősen 2-3 percig, amíg szinte az összes bor elpárolog. Keverd bele az olívaolajat, a vékonyra felszeletelt hagymát és az apróra vágott petrezselymet. Sózd és borsozd, tálalás előtt pedig alaposan rázd össze.

Adagonként 197 kcal.

Keleti csirkesaláta papayával

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemellfilé
  • 135 g ruccola-, vízitorma- és spenótlevél-keverék
  • 1 csokor újhagyma
  • fél kígyóuborka
  • 1 nagy papaya
  • 5 teáskanál szezámolaj
  • 2 evőkanál zöldcitromlé
  • 1 evőkanál szójaszósz

Az öntethez alaposan keverj össze 2 teáskanál szezámolajat kis tálban a zöldcitrom levével és a szójaszósszal. Hevítsd fel a maradék olajat egy serpenyőben vagy wokban. Szórd bele a csirkemell-csíkokat, és kevergetve süsd körülbelül 8 percig, amíg aranyszínű lesz, és átsül, de még nem szárad ki. Vedd le a tűzről, és hagyd hűlni néhány percig. Öntsd a salátakeveréket egy nagy tálba, szórd rá a vékonyan felkarikázott újhagymát, a kisebb darabokra vágott uborkát és a meghámozott, kimagozott, felszeletelt papayát. Add hozzá a csirkét és az öntetet, és óvatosan forgasd össze, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek.

Adagonként 206 kcal.

Mandarinos rizssaláta

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 60 dkg főtt, hideg rizs
  • 4 mandarin
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 szál szárzeller
  • 1 csomó újhagyma
  • néhány salátalevél

Az öntethez:

  • 0,5 dl narancslé
  • 3 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál szójamártás

A megtisztított szárzellert és a gombát vékonyan szeleteld fel. A mandarint csepegtesd le. A hozzávalókat keverd össze a rizzsel egy salátástálban. Az öntethez keverd simára a narancs- és citromlevet a szójamártással, majd öntsd a rizssalátára. A tálat lefedve körülbelül egy órára tedd hideg helyre. Közben a megtisztított újhagymát a zöldjével együtt vágd fél centis karikákra. A salátaleveleket mosd meg, itasd le, és bélelj ki vele egy tálat, majd halmozd rá a rizssalátát. Szórd rá az újhagyma-karikákat, és már tálalhatod is.

Adagonként 270 kcal.

Ezt is szeretjük