Miért nem tudod betartani az újévi fogadalmaidat?

Hol tartasz az újévi fogadalmakkal? Úgy érzed, megint kicsúszott a gyeplő a kezedből? Lehet, hogy egy erősebb fogadalom áll az utadban!

Nóra minden december 31-én ígéretet tett magának, hogy a következő évet sokkal sikeresebben zárja. Az elhatározása rendszerint egyszerűnek tűnt: mostantól bekeményít, és a pénzintézet érdekeit tartja elsőként szem előtt, nem a szimpatikus ügyfelekét. Ami pedig a teljesítményét illeti, jövőre már biztosan nem ő lesz az utolsók egyike a bankban.

Aztán persze a következő év szilveszterén megint csak azzal szembesült, hogy valójában gyorsan el kellene felejteni az eltelt évet, hiszen nem úgy alakult, ahogy azt eltervezte. Ám szerencsére itt az új év, új lehetőségekkel, új fogadalmakkal.

Vedd le a rossz szemüveget!

A változtatás szó vitte el Nórát egy családállítási csoportba. Azt hallotta ugyanis erről a módszerről, hogy segíthet a furcsa ismétlődések hátterének felderítésében. Előzetesen nem sokat tudott arról, mi is történik majd vele. A bevezető előadásból aztán kiderült számára, hogy a téma hozója röviden megfogalmazza a kérdését, problémáját, majd az állításvezető segítségével meghatározza az érintett személyeket, kiválaszt képviselőket nekik, és a csoport által alkotott körben elhelyezi, azaz felállítja őket.

Az állításvezető pedig a szereplők mozgatásával, új résztvevők beállításával folyamatosan változtatja a kezdő képet, olyan állapot elérésére törekszik, melyben a feltett kérdésre megoldás mutatkozik. A végső fázisban a kérdező maga is beállhat a képviselője helyére, hogy belülről is megtapasztalhassa a kialakult helyzetet.

A világ 16 gyógyító, csodatévő helye

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ahogy Nóra az első felállításokat nézte, egyre jobban összeszorult a gyomra, de az elszántság eloszlatta félelmeit, és jelentkezett, hogy ő legyen a következő.

Miért nem tudom megtartani az újévi fogadalmaimat? - kérdezte a húszas évei közepén járó lány az állításvezetőtől. A kérdésével végre őszintén megfogalmazódott benne az is, hogy csak önámítás, amit hosszú ideje csinál. Hiszen utál a bankban dolgozni, nem az ő világa. A szíve mélyén mindig is óvónő szeretett volna lenni. Mintha hirtelen levette volna azt a szemüveget, amin keresztül eddig a világot nézte.

Az leszek, ami te nem lehettél

Visszaidézte magában az édesanyját, ahogy arról mesél otthon a vacsoraasztalnál, mennyire szépek a lányok a banki egyenruhájukban. Milyen jó nekik, hogy az ügyfelek udvariasak, kedvesek velük, az egyiket például nemrég elvette egy gazdag úr, aki nála intézte pénzügyeit. Szegény mama, gondolta Nóra, mennyire csodálta őket. Soha nem panaszkodott, de talán szégyellte, hogy ő csak a takarítónő volt a bankban.

Az ébredés pillanata

Az állításvezető utasítására Nórának végre ki kellett mondania azt, amit az édesanyja halála óta cipelt a lelkében, és, bár sohasem fogalmazódott meg benne ilyen tisztán, hatással volt az életére.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

- Neked nem sikerült, ezért én úgy gondoltam, majd besegítek, és az leszek, ami te nem lehettél - ismételte el Nóra az előtte álló nőnek, aki az anyukáját képviselte a családállítás során. A mondat végére elcsuklott a hangja, és zokogni kezdett. Ettől a perctől kezdve minden világossá vált számára, és ráébredt, milyen súlyos fogadalmat hordozott magában.

Amikor a lány az anyja halála után munkahelyet keresett - maga sem tudja megmagyarázni, miért -, sutba dobta az óvónőségről szőtt gyerekkori álmait, és egy bankban helyezkedett el. Elégedetten nézegette reggelente az egyenruháját a tükörben, ilyenkor mindig azt gondolta, az édesanyja biztosan büszke lenne rá.

Éld a saját életed!

Az állításvezető elmagyarázta Nórának, hogy azok a fogadalmak, melyeket nem tudatosan, hanem ösztönösen, azaz lélekszinten teszünk a szüleinknek vagy valamelyik családtagunknak, nagyon erősen hatnak. Az újévi fogadkozás nem fog rajtuk, nem tartható ellenükben, rendre kudarcba fullad. Nóra az anyja nevében dolgozott a bankban, az ő álmát akarta megvalósítani - az ilyen, szeretetből születő fogadalom ugyanis kényszerítő erővel irányítja az illető sorsát. A családfelállítás módszere lehetőséget ad a felismerésére és a feloldásra.

Nóra ezt az évet már új munkahelyen kezdte, egy magánóvodában dolgozik. Amerikai gyerekeket bíztak rá, így a nyelvtudásának is hasznát veheti. Amikor pedig virágot visz az édesanyja sírjára, boldogan mosolyog, mert most már tudja, hogy a mama így is nagyon büszke lenne rá.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük