Fertőzésveszély az éttermekben! Képeken 6 tárgy, amit ezer kéz érint

Az étlapot és a sószórót rengeteg ember érinti naponta, miközben nem feltétlenül fertőtlenítik.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindenki szeret étteremben enni. Ilyenkor nemcsak az előkészületeket, de a mosogatást is meg lehet úszni. Ugyanakkor nem árt tisztában lenned vele, hogy vannak az éttermeknek gyenge pontjai is, melyeket nem tisztítanak olyan gyakorisággal, mint a poharakat és tányérokat. Lapozd át az alábbi galériát, és tudd meg, mely tárgyak válhatnak potenciális vírusvektorokká.

Az éttermi székekhez garantáltan minden vendég hozzáér, amikor leül. Jobb helyeken ez természetesen nem jelent gondot, hiszen rendszeresen áttörlik az ülőalkalmatosságokat.

Elsősorban a bárokban helyeznek ki a pultra sós rágcsálnivalókat, hogy a vendégek megszomjazzanak, és még több italt fogyasszanak. Mielőtt azonban hozzányúlsz, jusson eszedbe, vajon hány kéz érinti a tálat, illetve a benne lévő mogyorót naponta.

Az étlap - a székekhez hasonlóan - minden vendég kezén átmegy az étteremben. És bár elvileg evés előtt a legtöbben kezet mosnak, azért ne vegyél mérget rá, hogy patyolattiszta a menükártya.

Míg a tányérokat és evőeszközöket alaposan elmossák, addig a só- és borsszórókat ritkábban éri víz. A megfázásos szezonban rendkívül sok kórokozó tenyészhet rajtuk.

Ha romantikus étteremben vacsoráztok, minden bizonnyal van gyertya az asztalon. Amit az első randizók zavarukban előszeretettel forgatgatnak.

Az éttermi kilincseken - különösen a WC-ajtók fogantyúin - megszámlálhatatlanul sok kórokozó tanyázhat.

Irodai vírusvektorok

Nemcsak az éttermekben, hanem a munkahelyeden is számos olyan tárggyal érintekezel nap mint nap, ami tele van kórokozóval.

8 mindennap használt irodai eszköz, ami megbetegít

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük