Csökkentik a koleszterinszintet, stabilizálják a vércukrot: a legegészségesebb hüvelyesekből készült 8 isteni étel

Finom, tápláló fogások, amelyek még az egészséged is támogatják.

lencsesaláta
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hüvelyesek világszerte népszerű és egészséges tápláléknak számítanak. Remek forrásai a B-vitaminoknak, gazdagok az emésztést segítő rostokban, és a fehérjetartalmuk is figyelemreméltó, ezért aztán a növényi étrendet folytatók konyhájában gyakori vendégek.

Érdemeik nem merülnek ki csupán az emésztés támogatásában, a kutatások szerint segíthetnek a koleszterinszint normalizálásában, a vércukorszint stabilizálásában és még a jótékony bélbaktériumok számát is növelhetik. Ha pedig még ez sem lenne elég, elérhető, tápláló és sokféleképpen elkészíthető alapanyagot jelentenek.

Isteni és egészséges fogások hüvelyesekből

A hüvelyes zöldségeket nem csak a vegetáriánus és vegán étrenden élőknek érdemes beépíteniük a táplálkozásukba. Hosszú időre eltelítenek, segíthetnek bizonyos betegségek megelőzésében és a rostbevitel fedezésében is. A következő receptekkel változatosan készítheted el az egészséges finomságokat. A gyorsaság érdekében sokan konzerv formájában szerzik be az alapanyagokat, ám ilyenkor nem árt meggyőződni róla, hogy cukor hozzáadásával készült-e az adott termék, különösen akkor, ha valaki speciális diétát tart.

(Borító- és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük