Durván rákkeltő lehet, ha ezt használod sütéshez: azt is elmondjuk most, miért!
Sokan elbagatellizálják a dolgot, pedig veszélyesebb, mint hinnéd.

nagykep?cikkid=164579&kep=fozes-olaj1-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számos olyan hétköznapi ártalom vesz körül minket, melyről azt gyanítják, köze lehet a szervezet védekezőképességének legyengüléséhez vagy az olyan krónikus megbetegedésekhez, mint amilyen a rák.

Bár a rákkeltő hatás sok esetben ma is vita tárgya - bár sokáig az azbesztről sem tudták bizonyítani, hogy tüdőrákot okoz, ma a kapcsolat egyértelmű -, nem árt, ha óvatos vagy, és megteszel minden tőled telhetőt azért, hogy kiiktasd mindennapjaidból a lehetséges kockázatokat.

Érdemes a konyhával kezdeni, amellett azonban, hogy átnézed az élelmiszerek címkéjét, és kerülöd a mesterséges adalékanyagokat, arra is nagyon figyelj - hogy csak egy példát említsünk a sok közül -, hogy étolaj helyett lehetőleg olívaolajat használj, de még fontosabb, hogy sohase használd újra a már egyszer felhevített olajat, a sütés során ugyanis - például az odaégett húsokból - számos olyan anyag kerülhet bele, amely nagyon káros lehet. Ha végigkattintod az alábbi galéria képeit, erről is többet tudhatsz meg, emellett más hétköznapi rákkeltőket is megismerhetsz.

Ezt is szeretjük