Csökkentik a gyulladást a szervezetben: 10 egyszerű étel, amit gyakrabban kellene fogyasztani
Erős hatóanyagaiknak köszönhetik gyulladáscsökkentő hatásukat.
A gyulladás a szervezet természetes válaszreakciója egy fertőzésre vagy irritációra, amikor viszont krónikussá válik, sajnos súlyos betegségek kialakulásához vezethet. A gyulladás erősödéséhez hozzájárul a túlsúly, a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás is.
A gyulladás szinte bárhol kialakulhat a testben: gyakori az emésztőrendszerben, a légutakban, az érrendszerben, az ízületekben, valamint az idegekben is, és krónikussá válva számos szövődménnyel járhat. A tudatos, egészséges életmód szerencsére mind a megelőzésben, mind a fennálló betegség tüneti kezelésében hasznos segítséget jelent.
Gyulladáscsökkentő ételek
Amellett tehát, hogy az ember felhagy a rossz szokásokkal, így az alkoholfogyasztással vagy a dohányzással, valamint a cukrot, a fehér lisztet, a feldolgozott húst vagy a gyorsételeket is elhagyja, az egészséges, gyulladáscsökkentő diéta támogatja igazán a testet.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- betegség
- megelőzés
Gyulladást okoznak a testben: 10 étel, amiről nem is gondolnád, hogy árthat
- gyógynövény
- megelőzés