Gyulladást okoznak a testben: 10 étel, amiről nem is gondolnád, hogy árthat
Van, amelyikről azt gondolod, hogy egészséges, pedig csak ront a helyzeten.
Azt már szinte mindenki tudja, hogy a cukor és a finomított szénhidrátok nincsenek jó hatással az egészségre, hiszen amellett, hogy hizlalnak, magas vérnyomást, valamint más szív- és érrendszeri, esetleg emésztési problémához vezetnek.
Az egészségtudatos táplálkozásban látszólag könnyű leváltani a cukrot édesítőszerekre, és a feldolgozott hús vagy a gyorsételek elhagyása sem okoz különösen nagy problémát. Ha viszont az ember gyulladásos eredetű betegséggel küzd, minden apró részletre oda kell figyelnie.
Gyulladást növelő élelmiszerek
A szervezetben ugyanis nemcsak a cukor vagy a liszt növeli a gyulladást, de a sok keményítőt tartalmazó, magas glikémiás indexű élelmiszerek és a glutén is, sőt, a mindennap használt olajok vagy az egészségesnek tartott, ám túlzásba vitt élelmiszerek is észrevétlenül fokozhatják a bajt.
Bár az élelmiszerek nagy része nem okozhat problémát az egészséges szervezetben, ezért nem kell mindenáron száműzni az étrendből, a gyulladásos eredetű bélbetegségeknél vagy az autoimmun betegségeknél nagyon óvatosan kell bánni velük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- gyulladás
- tünetek és betegségek
10 jel, hogy komoly góc van a testedben: fontos időben felfedezni
- emésztés
- lisztérzékenység
A puffadás az első tünet: súlyos betegség is állhat a háttérben
- immunrendszer
- gyulladás