Gyulladást okoznak a testben: 10 étel, amiről nem is gondolnád, hogy árthat
Van, amelyikről azt gondolod, hogy egészséges, pedig csak ront a helyzeten.

- A ’90-es években minden szupermodell ilyen sminket viselt: könnyű elkészíteni, ha követed a lépéseket »
- Nincs nőiesebb a kis fekete ruhánál, nehéz hibázni vele: nem kelt komor hatást, ha így viseled »
- Az ősz haj festése macerás, de könnyen elkerülhető a kudarc: 6 tipp, hogy fodrász nélkül is szép legyen az eredmény »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
Azt már szinte mindenki tudja, hogy a cukor és a finomított szénhidrátok nincsenek jó hatással az egészségre, hiszen amellett, hogy hizlalnak, magas vérnyomást, valamint más szív- és érrendszeri, esetleg emésztési problémához vezetnek.
Az egészségtudatos táplálkozásban látszólag könnyű leváltani a cukrot édesítőszerekre, és a feldolgozott hús vagy a gyorsételek elhagyása sem okoz különösen nagy problémát. Ha viszont az ember gyulladásos eredetű betegséggel küzd, minden apró részletre oda kell figyelnie.
Gyulladást növelő élelmiszerek
A szervezetben ugyanis nemcsak a cukor vagy a liszt növeli a gyulladást, de a sok keményítőt tartalmazó, magas glikémiás indexű élelmiszerek és a glutén is, sőt, a mindennap használt olajok vagy az egészségesnek tartott, ám túlzásba vitt élelmiszerek is észrevétlenül fokozhatják a bajt.
Bár az élelmiszerek nagy része nem okozhat problémát az egészséges szervezetben, ezért nem kell mindenáron száműzni az étrendből, a gyulladásos eredetű bélbetegségeknél vagy az autoimmun betegségeknél nagyon óvatosan kell bánni velük.

Ha gyulladás, akkor CRP gyorsteszt
A C-reaktív protein (CRP) egy májban képződő fehérje, melyet bakteriális fertőzések és gyulladásos megbetegedések kimutatására használnak, ezért a tesztet az akut fertőzéses megbetegedésre utaló jelek, úgymint hőemelkedés, láz, fejfájás vagy gyengeség esetén érdemes elvégezni.
Bővebben itt olvashatsz a termékről.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- gyulladás
- tünetek és betegségek
10 jel, hogy komoly góc van a testedben: fontos időben felfedezni

- emésztés
- lisztérzékenység
A puffadás az első tünet: súlyos betegség is állhat a háttérben

- immunrendszer
- gyulladás