Egyszerű trükk hasi elhízás ellen

Ezreknek bevált

A hasi elhízás nagyon veszélyes lehet. Tudd meg, miért, és orvosold a bajt egyszerűen és hatékonyan!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az emberi szervezetben felgyülemlett zsírnak két típusa van. Az úgynevezett külső zsír az irhaszövetben raktározódik, és különösen népszerűtlen: a fenéken, a felső combon, de a felkar hátsó oldalán és a nyakszirt-váll területén lévő bőr is nagyon rugalmas, és óriási mennyiségű zsírt képes tárolni - akár 100 kilót is -, anélkül, hogy összeszorítaná a belső szerveket. Ez főleg a nőkre érvényes, akiknek az őskorban a hosszú, hideg telekre, a terhesség és a szoptatás idejére hosszú távú energiatartalékokat kellett képezniük.

Az irhaszövetben lévő zsír csak lassan bomlik le, mert a zsírkészletnek legalább a tél végéig kellett biztosítania az életben maradást. Létezik azonban egy másfajta zsírszövet is, mely jóval veszélyesebb: ez a hasi elhízás okozója, az úgynevezett belső zsír.

A belső, hasi zsírréteg

Ez a zsírfajta mindenekelőtt a hasüregben található a belső szerveken, és különösen gyorsan rakódik le, evolúciós szempontból pedig azért alakult ki, mert az ősidőkben elsődleges funkciója az volt, hogy vészhelyzet esetén elegendő fűtőanyagot biztosítson. Ezek a zsírsejtek napjainkban igen ellenállóak, ami a modern kor autóban ülő és ezért mozdulatlan embertípusánál a rettegett zsíranyagcsere-zavarhoz vezet, ennek következtében pedig amellett, hogy a hason kellemetlen párnácskák jelennek meg, az erek is eldugulhatnak.

El a hasüregi zsírral!

A popsin, a csípőn vagy a felső combon található külső zsír egészségügyi szempontból kevésbé problematikus, mint a belső, hasüregi zsír.

Ez részben annak is köszönhető, hogy a hasüregben lévő zsírnak más az összetétele. Nagyon aktív az anyagcserében, azaz állandóan felszabadítja az elraktározott zsírsavakat, melyek negatívan befolyásolják a teljes zsíranyagcserét.

A lehetséges következmények között szerepel, hogy a jó, vagyis a HDL-koleszterin szintje csökken, miközben a rossz, LDL-koleszteriné nő, emellett az izomsejtek belülről sokkal erősebben elzsírosodnak. Ezáltal akadályozzák az inzulinreceptorokat, ami az alma típusú - főként hasra történő - elhízásnál gyorsan cukorbetegséghez vezet.

A haskörfogat: minden centiméter számít!

2005 áprilisában a Nemzetközi Diabétesz Szövetség - IDF - újradefiniálta az úgynevezett metabolikus szindrómát. Ebben feketén-fehéren az áll, hogy a has körfogata abszolút kifejező mértéke a cukorbetegségben, magas vérnyomásban, zsíranyagcsere-zavarban és túlsúlyban való megbetegedés kockázatának.

Ezért is kell nagyon komolyan venni a haskörfogat csökkentését, minden egyes centiméterrel mérséklődik ugyanis előbbi problémák kialakulásának valószínűsége, többek között pedig a szívinfarktus kockázata is.

A jól bevált megoldás

A hasi zsírmennyiség csökkentése korántsem olyan nehéz, mint elsőre tűnik, ugyanis a belső hasi zsír a mozgás és a helyes táplálkozás segítségével különösen jól olvad.

Amellett, hogy egészségesen táplálkozol, tehát teljes kiőrlésű gabonatermékeket, sovány húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztasz, napi 40 perc mozgás elég ahhoz, hogy pár hónapon belül látványos legyen az eredmény, sőt, akár teljes egészében eltüntesd az úszógumit. A minőségi táplálékok és a mozgás mellett továbbá egy igen egyszerű trükköt is bevethetsz, ahhoz ugyanis, hogy fokozd anyagcserédet, a megfelelő folyadékfogyasztás is hatalmas lendületet adhat.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha naponta megiszol két, két és fél liter vizet - a nagyobb hatékonyság érdekében citromot is csepegtethetsz bele -, az eredmény már heteken belül meglátszik hasadon. Jó hír, hogy már 10%-os súlycsökkenés is a belső hasi zsír 30%-ának lebomlását jelenti, a kilátások tehát rendkívül jók.

Cikkünk a Karcsúsító álom című könyv alapján készült.

A forradalmi képlet: így használd biológiai órádat a fogyáshoz. Az alvás a leghosszabb zsírégető fázis: a könyv segítségével hatékonyan tudod felhasználni a fogyáshoz a hormonok erejét és a bioritmusodat - így hamarosan nem csak álmodsz majd a tökéletes alakról! Válaszd a tökéletes tápanyagkeveréket, tanuld meg kordában tartani a hizlaló hormont, kövesd az egyszerűen végrehajtható programokat és az erőfejlesztő és állóképességi edzéseket.

Kiadja a Mérték Kiadó.
A könyv ára 2999 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

reggeli etel
  • diéta a tartós fogyásért
  • mintaétrend a tartós fogyásért

A végleges fogyás titka: kronodiéta

szer
  • fogyasztó praktikák
  • Életmód

3 eszköz, ami megkétszerezi a fogyást

Ezt is szeretjük