8 reggeli, ami stabilizálja a vércukorszintet, és órákra eltelít: emésztéssegítő rostokban gazdagok

A lendületes napkezdéshez hozzátartozik a finom, tápláló és egészséges reggeli is.

avokádókrém
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Úton-útfélen hallani, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, és bár jócskán vannak már ennek ellentmondó elképzelések is, tény, hogy a jól összeállított, egészséges reggeli ellát energiával, serkenti az agyműködést, és segít a vércukorszint stabilizálásában, ami egyben azt is jelenti, hogy nem leszel utána gyorsan éhes. 

A legtöbben nem azért hagyják ki az első étkezést, mert nincs kedvük hozzá, vagy mert nem éhesek, hanem mert a nagy rohanásban nem jut rá idejük. A kapkodás pedig az egészség szempontjából hátrányos döntésekben bosszulhatja meg magát: az útközben bekapott, finomított szénhidrátokban, hozzáadott cukorban gazdag pékáruk korántsem jelentenek ideális választást. 

Egészséges, laktató reggelik

Különösen a szénhidrátanyagcsere-zavarokkal élők számára fontos, hogy mi kerül reggel a tányérjukra, persze náluk az egyéni érzékenység is döntő. Mivel ilyenkor még rosszabb az inzulinérzékenység, mint, mondjuk, délben, ajánlott olyan táplálékokat választani, amelyek - főként - lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaznak, illetve sok bennük az emésztéssegítő és vércukorszintet stabilizáló rost. A fehérje pedig segít a jóllakásban, illetve lassítja a szénhidrát felszívódását. Való igaz, hogy legyen bármennyire is egyszerű az egészséges reggeli fogás, nagyobb rákészülést igényel, mint az útközben vásárolt pékáru, hosszú távon az egészségmegőrzés szempontjából mégis megéri a ráfordított időt és energiát.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük