Támogatja a gyomor egészségét, védi az ereket és a szívet: 8 isteni ételötlet a sokoldalú avokádóból
Az avokádó nagyon egészséges, rostban és zsírokban gazdag gyümölcs, ami változatosan beépíthető a mindennapok étrendjébe.
Az avokádó igazi esszenciáliszsírsav-forrás, fehérjével és rostokkal is ellátja a szervezetet, így a nem ritkán borsos ára ellenére érdemes beiktatni a mindennapok étrendjébe.
Nem csak a közismert guacamole fő alapanyaga, hanem elképesztően sokféleképpen felhasználható, isteni finom és nem mellékesen szuper egészséges főételek készíthetőek belőle.
Avokádóból készült ételek
Az avokádó 60%-ban egyszeresen telítetlen zsírokból áll, melyek érvédő hatásukról ismertek, ezenkívül kiemelkedő béta-szitoszterol-tartalommal bír, ami kiegyensúlyozza az egészséges koleszterinszintet és a vérnyomást, ezek nélkülözhetetlenek a szív megfelelő működéséhez. Magas rosttartalma miatt támogatja az emésztést, és természetes étvágycsökkentőként tartják számon, fél avokádóban 6-7 gramm rost található. Mindezek mellett a benne lévő E-vitaminnak, lutein és zeaxantin vegyületeknek hála védi a látás élességét és a szemek épségét. Görgess tovább, és megtudod, milyen ételeket készíthetsz belőle!
Olvass tovább: ennyi zsírt egyél egy nap, hogy egészséges és karcsú maradj
Ezek a zsírok támogatják az egészséget és a fogyást is, érdemes napi szinten beépíteni az étrendbe őket.
Ennyi zsírt egyél egy nap, hogy egészséges és karcsú maradj: ezek a legjobb forrásai
Nézegess képeket!
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary.)
OLVASD EL EZT IS!
- zsír
- fogyasztó praktikák
10 zsírpárnagyilkos, egészséges zsírforrás: felgyorsítják a fogyást
- koleszterin
- egészséges étkezés