Hideg avokádós tésztasaláta: egyszerű, laktató és nagyon finom
Ha semmi időd főzőcskézésre, mégis kellene valami, ami villámgyorsan elkészül, ez az avokádós tésztasaláta remek választás.

Hideg avokádós tésztasaláta: egyszerű, laktató és nagyon finom
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Friss, ragyogó arcbőr, futás után: 5 tuti arcápolási tipp, ha szabad levegőn sportolsz »

Ettől olyan méregdrágák a couture ruhák: megdöbbentő részletek a Diortól »

Az idei év legbájosabb ruhái molett alkatra: van miből ihletet meríteni tavaszra és nyárra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az avokádós tésztasaláta bevethető akkor is, ha kóros időhiányban szenvedsz, esetleg nem szeretnél a kánikulában 15 percél többet a forró konyhában tölteni. Bátran elkészítheted előre is, hisz jót tesz neki, ha néhány órán át a hűtőben pihen. Az avokádó nagyon egészséges, így jó, ha minél többször beiktatod az étrendedbe. A színes zöldségekhez a farfalle kifejezetten illik, de szinte bármilyen tésztát használhatsz.

Avokádós tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg tészta
  • 15 dkg morzsolt csemegekukorica
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg sajt
  • 1 db avokádó
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy fazékban forralj vizet, majd, amikor lobog, dobd bele a tésztát. Rakj hozzá egy teáskanál sót, és főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, és alaposan csepegtesd le.

Az avokádót vágd félbe, a húsát óvatosan szedd ki egy kanállal, és darabold fel. Az olívaolajat keverd össze a citrom frissen facsart levével, ízlés szerinti sóval, borssal, zúzott fokhagymával. A leszűrt tésztát rakd egy tálba, add hozzá a félbevágott paradicsomokat, az avokádót, a morzsolt kukoricát, az aprított újhagymát és kis kockákra darabolt sajtot. Locsold meg az olívaolajas keverékkel. Forgasd össze, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára.

Ezt is szeretjük