Hideg avokádós tésztasaláta: egyszerű, laktató és nagyon finom
Ha semmi időd főzőcskézésre, mégis kellene valami, ami villámgyorsan elkészül, ez az avokádós tésztasaláta remek választás.

Hideg avokádós tésztasaláta: egyszerű, laktató és nagyon finom
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az avokádós tésztasaláta bevethető akkor is, ha kóros időhiányban szenvedsz, esetleg nem szeretnél a kánikulában 15 percél többet a forró konyhában tölteni. Bátran elkészítheted előre is, hisz jót tesz neki, ha néhány órán át a hűtőben pihen. Az avokádó nagyon egészséges, így jó, ha minél többször beiktatod az étrendedbe. A színes zöldségekhez a farfalle kifejezetten illik, de szinte bármilyen tésztát használhatsz.

Avokádós tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg tészta
  • 15 dkg morzsolt csemegekukorica
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg sajt
  • 1 db avokádó
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy fazékban forralj vizet, majd, amikor lobog, dobd bele a tésztát. Rakj hozzá egy teáskanál sót, és főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, és alaposan csepegtesd le.

Az avokádót vágd félbe, a húsát óvatosan szedd ki egy kanállal, és darabold fel. Az olívaolajat keverd össze a citrom frissen facsart levével, ízlés szerinti sóval, borssal, zúzott fokhagymával. A leszűrt tésztát rakd egy tálba, add hozzá a félbevágott paradicsomokat, az avokádót, a morzsolt kukoricát, az aprított újhagymát és kis kockákra darabolt sajtot. Locsold meg az olívaolajas keverékkel. Forgasd össze, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára.

Ezt is szeretjük