Tápláló avokádós csirkesaláta: ezután senki nem marad éhes

Az avokádós csirkesaláta fanyar öntettel tálalva tápláló, egészséges, és úgy laktat, hogy mégsem nehezíti el a gyomrot.

Avokádós csirkemellsaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az avokádó és a csirkemell ebben a frissítő, könnyű salátában is nagyon jól megy egymáshoz. Más gyümölcsökkel, például ananásszal is feldobhatod. A húst kisütés előtt pihentesd egyszerre édes és savanykás mézes-lime-os pácban.

Avokádós csirkemellsaláta

Hozzávalók 4 személyre

A salátához

  • 20 dkg vegyes salátalevél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 avokádó
  • 1 közepes csirkemellfilé
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 1 lime kifacsart leve
  • bors
  • magvak

A páchoz

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 lime leve
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 késhegynyi bors

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel. Egy tálban keverd össze a pác hozzávalóit, forgasd meg benne a húst, és fél órát pihentesd a hűtőben, hogy az ízek mindenhol átjárják. A pácolási idő leteltével tapadásmentes serpenyőben süsd a csirkekockákat fehéredésig. Ha átsültek, szűrőlapáttal szedd ki őket.

Egy mély tálban keverd össze a saláta többi hozzávalóját. Az avokádót magozd ki és szeleteld fel. Az ananászkonzervet csepegtesd le, ha szükséges, vágd kockákra vagy cikkekre, és vegyítsd el az avokádóval és a salátalevelekkel. Add hozzá az olívaolajat és a lime kifacsart levét, sózd, borsozd, forgasd jól össze, végül keverd hozzá a kisült húst is. A végén ízlés szerint magvakkal szórhatod meg a tetejét.

Lédús görögdinnye sós feta sajttal: citrusos dresszinggel a legfinomabb

Ennél hidratálóbb, szomjoltóbb, igazi nyári salátát nem is lehetne összeállítani, a görögdinnye és az uborka nyerő párost alkotnak.

Elolvasom
Ezt is szeretjük