Tepsiben sült csirkeszárnyak szezámmagba forgatva: készítsd úgy, mint a Távol-Keleten

A csirkeszárny isteni finom, pláne ha a húsa omlós, és ínycsiklandó, ragacsos szezámmagos mázzal lett megkenve.

Mézes szezámmagos csirkeszárny
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szezámmagos csirkeszárnyak vendégváró falatokként, de akár főfogásként is megállják a helyüket, érdemes melléjük valamilyen mártogatóst készíteni, vagy körettel együtt tálalni.

Mézes szezámmagos csirkeszárny

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 db citrom
  • 4 evőkanál méz
  • 1 evőkanál pirított szezámmag
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • szezámmagolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Tisztítsd meg a csirkeszárnyakat, majd a szezámmagolajba keverj ízlés szerint sót és borsot, és pácold be vele a húst. Ezután helyezd azokat egy sütőlappal kibélelt tepsibe, és süsd 30 percen át.

 

Közben a gyömbérport, a citrom lereszelt héját, a levét, a szezámmagot és a mézet keverd össze, és ezzel kend meg a már tepsiben félkészre sült csirkeszárnyakat. Végezetül tedd még vissza őket további 20 perce, félidőben forgasd meg a húsokat, és kend meg a másik oldalukat is. 

Így készül az aranybarna, ropogós Kentucky-csirkeszárny: a fűszeres panír ellenállhatatlan.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük