A legfinomabb kéksajtos mártogatós: grillezett húsokhoz, zöldségekhez a legjobb választás
Ez az isteni kéksajtos mártogatós biztos, hogy azonnal belopja magát a krémes szószok kedvelőinek a szívébe.

keksajtos martogatos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Noha a kéksajt alapvetően a megosztó ételek közé tartozik, ez a mártogatós még azoknak is ízleni szokott, akik amúgy nincsenek oda a karakteresebb ízű sajtokért. Nagy mennyiségű intenzív aromájú sajt kell ebbe a krémbe, de így is garantálható, hogy azonnal el fog fogyni. Hús és zöldségek kísérőjeként is tökéletes választás.

Kéksajtos mártogatós receptje

Hozzávalók:

  • 20 dkg kéksajt
  • 10 dkg tejföl
  • 3 nagy evőkanál görög joghurt
  • 3 nagy evőkanál majonéz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A kéksajtot morzsold egy tálba. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdet, adagold bele a tejfölt, a joghurtot és a majonézt, reszeld rá a borsot, és turmixgépben pépesítsd az egészet. Kanalazd vissza a tálba, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát, amíg az ízek összeérnek. Hosszú csíkokra vágott répával, uborkával, hússal vagy tortillachipsszel kínálhatod.
Különösen jólesik ropogósra sült csirkeszárnyakat mártogatni bele.

Ezt is szeretjük