Grillezett fahéjas ananász, ahogy Brazíliában készítik: rácson vagy tepsiben is sülhet

A brazil sült ananász húsok mellé köretként vagy desszertnek is megállja a helyét.

Brazil sült ananász
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A népszerű brazil finomsághoz, a sült ananászhoz tényleg nem kell semmi különleges hozzávaló. Vannak, akik grillrácson szeretik készíteni, mások inkább arra szavaznak, hogy letakarva, sütőben süssük, ekkor ugyanis az édes szaft még jobban átjárja a gyümölcsöt. Ragacsos sült oldalas mellé különösen finom, de desszertként is tálalhatod.

Brazil sült ananász

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg barna cukor
  • 3 dkg vaj
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 ananász
Recept idők

Elkészítés:

Az ananászt hámozd meg, és vágd hasábokra. A cukrot keverd el a fahéjjal. Az ananászszeleteket forgasd meg a cukorban úgy, hogy mindenhol egyformán bevonja. Még jobb módszer, ha a szeleteket egy zárható tasakba teszed, erre öntöd a cukros keveréket, és jól összerázod.

 

A sütést kétféle módon végezheted. Forró grillrácsra pakolva oldalanként három-öt perc alatt megsülnek. Ha tepsibe teszed, béleld ki sütőpapírral. A papírra kockázz vajat, és helyezd rá az ananászszeleteket. Takard le alufóliával, és 25-30 perc alatt süsd őket puhára.

Az ananász húsok mellé is jól passzol: ezt a csirkecurryt is remekül kiegészíti.

Kép: WildLivingArts / Getty Images

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük