A tökéletes sült oldalas jó fokhagymásan: olyan puha, hogy lejön a csontról
A sült oldalas sok fokhagymával az igazi. Főzelék tetejére a legjobb választás, de bármilyen köret mellé is megállja a helyét.


- Madonna lánya szőrös hónaljjal és tűzvörös hajjal vágta szexi pózokba magát: a 24 éves Lourdes garancia az ütős reklámra »
- Szupernőies és vonzza a tekintetet: a sokoldalú rózsaszín feldobja a tavaszi öltözéket »
- Az ’50-es évek legendás manökenje nagyon más volt, mint az átlag nő: hosszú, karcsú nyaka miatt imádta a divatszakma »
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
A tökéletes sült oldalas egyik titka a fűszerezés: már a fokhagyma és a kömény csodás ízt ad neki. Az igazi oldalas nem diétás fogás: úgy lesz a legfinomabb, ha pecsenyezsíron sütöd meg. Akkor van kész, ha már olyan omlós, hogy könnyedén leválik a csontról. A zsírját ki ne dobd, kenyérre kenve kitűnő vacsora!
Fokhagymás sült oldalas
Hozzávalók:
sült
- 1 kg oldalas
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál pecsenyezsír vagy libazsír
- 2 teáskanál mustár
- 1 kávéskanál kömény
- 1 teáskanál aprított rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
Az oldalast a csontok mentén szeleteld fel, majd a darabok mindkét oldalát dörzsöld be alaposan sóval, borssal, köménnyel, rozmaringgal, mustárral és zúzott fokhagymával. Egy tűzálló tálat kenj ki vastagon zsírral. Ebbe fektesd a hússzeleteket, és alufóliával letakarva hűtőben pihentesd legalább egy órát.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A befűszerezett húsok alá önts vizet, letakarva told a sütőbe, és két óra alatt süsd szép pirosra. Néha locsold meg a szeleteket a keletkezett szafttal, félidőben pedig fordítsd meg, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön át. Ha van a sütődön grillfunkció, a végén állítsd át arra, és úgy pirítsd meg a húst. Az oldalas akkor van készen, ha egy villával könnyen le tudod választani a csontjáról.
Házi zöldbabfőzelékre nem is kell a sült oldalasnál finomabb feltét.
Még több recept