Meleg, fűszeres édesburgonya-saláta: karcsúsító finomság a sütőből
Édesburgonyával nem lesz nehéz a fogyókúra: egyszerű és ízletes salátát készíthetsz belőle.

edesburgonya-salata-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha olyan sok húst ettél, hogy már rá sem bírsz nézni, esetleg a vártnál több kiló szaladt fel az ünnepek alatt, iktass az étrendedbe minél több kímélő, mégis finom fogást. Ilyenkor a vitaminban gazdag, kalóriaszegény édesburgonya remek választás. Zamatos, izgalmas saláta alapja is lehet. 

edesburgonya-salata

Édesburgonya-saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg édesburgonya
  • 2 db avokádó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg rukkola
  • 5 dkg olívabogyó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sózd és borsozd meg, majd rakd hozzá az olívabogyót. Az öntethez keverd össze az olívaolajat a mézzel, a citromlével, a zúzott fokhagymával, és locsold meg vele az édesburgonyát.

Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Közben nem árt megfordítani a zöldségeket. Amikor a krumpli puha, vedd ki a sütőből, szórd meg megmosott, lecsepegtetett rukkolával, és tedd hozzá a feldarabolt avokádót. 

A gorgonzolás, almás saláta is mindenképpen megér egy próbát. Igazi frissítő finomság a sok nehéz étel után. Dióval még jobb! 

Ezt is szeretjük