8 isteni, nyári vegán étel, amit a húsevők is imádni fognak: finomak, egészségesek és laktatóak

Nyáron azok is szívesen vetik rá magukat a különböző vegán ételekre, akik egyébként húst szeretnek enni hússal.

Vegán ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sok friss zöldségnek köszönhetően a nyár valóságos mennyország a vegán ételek szerelmeseinek. Ilyenkor terem az új sárgarépa, a friss padlizsán, az apró újkrumpli. A sokféle zöldséget grillrácson is kisütheted, így különlegesen finom, édeskés aromát vesznek fel.

Ha te magad inkább húsimádó vagy, talán nem is gondolnád, milyen sok ételnek van meg a maga vegán, állati eredetű hozzávalóktól mentes változata. A vörös lencséből készült bolognai szósz van olyan finom, mint a darált húsos testvére, az olaszoknak, franciáknak pedig eszükbe sem jutna kolbászt karikázni a lecsóba.

Vegán ételek

Az alábbi ételek között található kiadós zöldségleves, szaftos egytálétel és olyan saláta is, amely akár egy könnyű nyári vacsora gyanánt is megállja a helyét. Egy közös van bennük: amikor ezt eszed, nem fogod úgy érezni, hogy akár a hús, akár a tej vagy tojás hiányozna belőlük.

Az újkrumpli nagyon jól működik gombával együtt sütve, friss zöldfűszerekkel megszórva. Köretként vagy önmagában főételként is kínálhatod.
Nagyon finom salátát készíthetsz az édeskés sárgarépából. Korianderrel megszórva az igazi, de ha idegenkedsz tőle, petrezselymet is használhatsz hozzá.
Az olasz lecsó, vagyis a peperonata hasonlít a miénkre, csak színes kaliforniai paprikát használnak hozzá, és nem hiányozhat belőle a sok friss bazsalikomlevél sem.
A grillpartik, kerti sütögetések elmaradhatatlan fogásai a forró rácson sült zöldségek. A tál annál szebb lesz, minél többféle alapanyagot használtál hozzá.
A minestrone nem más, mint egy fűszeres olasz zöldségleves, így nem hiányozhat belőle a paradicsom és a bazsalikom. Főzd jó sűrűre, hogy igazán kiadós legyen.
A vegán bolognai szószban vörös lencse helyettesíti a darált húst. Használhatsz hozzá tojás nélkül gyúrt durumtésztát is.
A paprikából, padlizsánból és fokhagymából készült ajvár mártogatósként és pirítósra kenve is megállja a helyét. Még finomabb, ha a zöldségeket előtte megpirítod.
A ratatouille talán a legelegánsabb lecsó, pedig nincs hozzá szükség semmi különleges alapanyagra. Ebből a francia egytálételből is vétek lenne kihagyni a sokféle zöldfűszert.

(Képek: Getty Images.)

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük