Nyári minestrone rengeteg zöldséggel és fűszerrel: az olaszok kedvenc levese
A sűrű, olasz zöldségleves, a minestrone tökéletes bevezetője a nyári ebédnek. Sőt, elképzelhető, hogy egy tányértól jól is laksz.

nyari-minestrone
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár zöldséglevest bármelyik évszakban készíthetsz, mégis a nyár az igazi szezonja, hiszen a piacon minden a legjobb minőségben, legfrissebben kapható. Ez a leves úgy az igazi, ha házi készítésű alapléből főzöd, de ha ilyen épp nincs otthon, nyugodtan készítheted leveskockából is. A minestrone egyik titka a lassú főzés: legalább egy órát rotyogtasd kis lángon, így adják ki a zöldségek a tökéletes zamatukat.

Minestrone receptje

Hozzávalók:

  • 1 liter alaplé
  • 10 dkg levestészta
  • 5 dkg zöldbab
  • 2 szár zellerzöld
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagy sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db közepes újkrumpli
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 0.25 zeller
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd apróra, és olívaolajon futtasd meg. Amíg párolódik, tisztítsd meg a zöldségeket, a sárgarépát és a fehérrépát karikázd, a zellert kockázd fel, a zöldbab végeit vágd le, és törd kettő vagy három darabba. Add a puha hagymához az átnyomott fokhagymagerezdet, együtt kevergesd egy percig, majd dobd rá a zöldségeket, és így pirítsd egy rövid ideig.
Néhány perc múlva öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal, add hozzá a babérlevelet és a megmosott zellerszárakat, várd meg, amíg felforr, majd azonnal vedd le a lángot a legkisebb fokozatra, és így gyöngyöztesd egy órát. Félidőben öntsd hozzá a paradicsomlevet és a megmosott, felkockázott újkrumplit. Az utolsó percekben dobd bele a tésztát, és ha az is megpuhult, tálalhatod a levest. 
Még tartalmasabb lesz a zöldségleves, ha marhahússal dúsítod.

Ezt is szeretjük