Vegán bolognai szósz: vörös lencséből készül, és nagyon finom
A vegán bolognai szósz abban különbözik a darált húsos változattól, hogy ebben vörös lencse adja a paradicsomos ragu alapját.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Kutyabaj - a halálos szívférgesség (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Sosem gondoltad volna, hogy ezek a divatszínek milyen jól mutatnak együtt: minden szettből kihozzák a maximumot »
- Nem csak méregdrága ruhákban lehetsz stílusos: 10 tipp, amitől kifinomultan divatos lesz az öltözéked »
- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
A vörös lencse az egyik legkönnyebben kezelhető száraz hüvelyes, hiszen alig 15 perc alatt megfő, és előtte áztatni sem kell. A vegán bolognai gyorsan elkészíthető vacsora, ha valamilyen könnyű, húsmentes ételre vágysz, ráadásul nemcsak spagettihez, hanem makarónihoz és szélesmetélthez is passzol. Választhatsz hozzá tojás nélkül készített durumtésztát, ha pedig a tejtermékeket is kerülnéd, a tetejét növényi sajttal is megszórhatod.
Vegán bolognai szósz
Hozzávalók:
- 40 dkg tészta
- 30 dkg sűrített paradicsom
- 25 dkg vörös lencse
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db lila hagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 evőkanál olívaolaj
- 0.5 kávéskanál szárított chili
- só
- bors
Elkészítés:
A lila hagymát vágd apóra, és egy evőkanál olívaolajon párold puhára. Add hozzá a fokhagymát, együtt pirítsd egy-két percig, majd keverd bele a vörös lencsét. Öntsd fel a sűrített paradicsommal, sózd, borsozd, adagold hozzá az oregánót, a kakukkfüvet és a szárított chilit, majd kis lángon rotyogtasd 20 percig, amíg a lencse teljesen megfő, a szósz pedig besűrűsödik.
Közben a tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd ki a csomagoláson olvasható módon. Ha kész, szűrd le, és tartsd melegen. Tálaláskor minden adag tetejére kanalazz a szószból, és szórd meg bőven reszelt növényi vagy trappista sajttal.
Ropogós, krémes zöldségfasírtot is készíthetsz vörös lencséből.
Még több recept