Vegán bolognai szósz: vörös lencséből készül, és nagyon finom
A vegán bolognai szósz abban különbözik a darált húsos változattól, hogy ebben vörös lencse adja a paradicsomos ragu alapját.

- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A vörös lencse az egyik legkönnyebben kezelhető száraz hüvelyes, hiszen alig 15 perc alatt megfő, és előtte áztatni sem kell. A vegán bolognai gyorsan elkészíthető vacsora, ha valamilyen könnyű, húsmentes ételre vágysz, ráadásul nemcsak spagettihez, hanem makarónihoz és szélesmetélthez is passzol. Választhatsz hozzá tojás nélkül készített durumtésztát, ha pedig a tejtermékeket is kerülnéd, a tetejét növényi sajttal is megszórhatod.
Vegán bolognai szósz
Hozzávalók
- 40 dkg tészta
- 30 dkg sűrített paradicsom
- 25 dkg vörös lencse
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db lila hagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 evőkanál olívaolaj
- 0.5 kávéskanál szárított chili
- só
- bors
Elkészítés:
A lila hagymát vágd apóra, és egy evőkanál olívaolajon párold puhára. Add hozzá a fokhagymát, együtt pirítsd egy-két percig, majd keverd bele a vörös lencsét. Öntsd fel a sűrített paradicsommal, sózd, borsozd, adagold hozzá az oregánót, a kakukkfüvet és a szárított chilit, majd kis lángon rotyogtasd 20 percig, amíg a lencse teljesen megfő, a szósz pedig besűrűsödik.
Közben a tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd ki a csomagoláson olvasható módon. Ha kész, szűrd le, és tartsd melegen. Tálaláskor minden adag tetejére kanalazz a szószból, és szórd meg bőven reszelt növényi vagy trappista sajttal.
Ropogós, krémes zöldségfasírtot is készíthetsz vörös lencséből.
Még több recept