Vegán bolognai szósz: vörös lencséből készül, és nagyon finom
A vegán bolognai szósz abban különbözik a darált húsos változattól, hogy ebben vörös lencse adja a paradicsomos ragu alapját.

vegan bolognai
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vörös lencse az egyik legkönnyebben kezelhető száraz hüvelyes, hiszen alig 15 perc alatt megfő, és előtte áztatni sem kell. A vegán bolognai gyorsan elkészíthető vacsora, ha valamilyen könnyű, húsmentes ételre vágysz, ráadásul nemcsak spagettihez, hanem makarónihoz és szélesmetélthez is passzol. Választhatsz hozzá tojás nélkül készített durumtésztát, ha pedig a tejtermékeket is kerülnéd, a tetejét növényi sajttal is megszórhatod.

Vegán bolognai szósz

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 30 dkg sűrített paradicsom
  • 25 dkg vörös lencse
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db lila hagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 kávéskanál szárított chili
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A lila hagymát vágd apóra, és egy evőkanál olívaolajon párold puhára. Add hozzá a fokhagymát, együtt pirítsd egy-két percig, majd keverd bele a vörös lencsét. Öntsd fel a sűrített paradicsommal, sózd, borsozd, adagold hozzá az oregánót, a kakukkfüvet és a szárított chilit, majd kis lángon rotyogtasd 20 percig, amíg a lencse teljesen megfő, a szósz pedig besűrűsödik.

Közben a tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd ki a csomagoláson olvasható módon. Ha kész, szűrd le, és tartsd melegen. Tálaláskor minden adag tetejére kanalazz a szószból, és szórd meg bőven reszelt növényi vagy trappista sajttal.
Ropogós, krémes zöldségfasírtot is készíthetsz vörös lencséből.

Ezt is szeretjük