Gombás, zöldfűszeres újkrumpli ropogósra sütve: tökéletes köret sültek mellé
Az egyszerű sült húst is fejedelmi ebéddé teszi a gombás, zöldfűszeres újkrumpli.

A kora nyár nagy kedvence az újkrumpli, amit rengeteg módon elkészíthetsz. Sokkal gyorsabban megsül, megfő, mint a régebbi zöldség, és még jelentős a vitamin- és ásványianyag-tartalma is. Próbáld ki gombával és különféle zöldfűszerekkel tálalva! Petrezselyemmel, bazsalikommal biztosra mehetsz.
Gombás újkrumpli receptje
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 40 dkg gomba
- 2 evőkanál petrezselyem aprított
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál bazsalikom aprított
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés:
Az újkrumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg, és nagyságtól függően vágd kettő-négy részre. Egy serpenyőben hevíts olajat, süsd rajta a zúzott fokhagymát, tedd hozzá a krumplit, és pirítsd kicsit, majd kisebb lángon párold 15 percig.
Közben a gombát pucold meg, és rakd a krumplihoz, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Párold még 10-15 percig, hogy minden megpuhuljon. A végén szórd meg a petrezselyemmel, bazsalikommal.
Az újkrumpli fokhagymával és parmezánnal sütve is fenséges. Főleg, ha ropogós bacon is kerül rá.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció