Gombás, zöldfűszeres újkrumpli ropogósra sütve: tökéletes köret sültek mellé
Az egyszerű sült húst is fejedelmi ebéddé teszi a gombás, zöldfűszeres újkrumpli.

gombas-ujkrumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kora nyár nagy kedvence az újkrumpli, amit rengeteg módon elkészíthetsz. Sokkal gyorsabban megsül, megfő, mint a régebbi zöldség, és még jelentős a vitamin- és ásványianyag-tartalma is. Próbáld ki gombával és különféle zöldfűszerekkel tálalva! Petrezselyemmel, bazsalikommal biztosra mehetsz.

Gombás újkrumpli receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 40 dkg gomba
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál aprított bazsalikom
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az újkrumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg, és nagyságtól függően vágd kettő-négy részre. Egy serpenyőben hevíts olajat, süsd rajta a zúzott fokhagymát, tedd hozzá a krumplit, és pirítsd kicsit, majd kisebb lángon párold 15 percig.
Közben a gombát pucold meg, és rakd a krumplihoz, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Párold még 10-15 percig, hogy minden megpuhuljon. A végén szórd meg a petrezselyemmel, bazsalikommal.
Az újkrumpli fokhagymával és parmezánnal sütve is fenséges. Főleg, ha ropogós bacon is kerül rá.

Ezt is szeretjük