Gombás, zöldfűszeres újkrumpli ropogósra sütve: tökéletes köret sültek mellé
Az egyszerű sült húst is fejedelmi ebéddé teszi a gombás, zöldfűszeres újkrumpli.

- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »
- Így varrtál már fel gombot? – Apró részlet a ruhán, de sokat dob rajta »
- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A kora nyár nagy kedvence az újkrumpli, amit rengeteg módon elkészíthetsz. Sokkal gyorsabban megsül, megfő, mint a régebbi zöldség, és még jelentős a vitamin- és ásványianyag-tartalma is. Próbáld ki gombával és különféle zöldfűszerekkel tálalva! Petrezselyemmel, bazsalikommal biztosra mehetsz.
Gombás újkrumpli receptje
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 40 dkg gomba
- 2 evőkanál aprított petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál aprított bazsalikom
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés:
Az újkrumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg, és nagyságtól függően vágd kettő-négy részre. Egy serpenyőben hevíts olajat, süsd rajta a zúzott fokhagymát, tedd hozzá a krumplit, és pirítsd kicsit, majd kisebb lángon párold 15 percig.
Közben a gombát pucold meg, és rakd a krumplihoz, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Párold még 10-15 percig, hogy minden megpuhuljon. A végén szórd meg a petrezselyemmel, bazsalikommal.
Az újkrumpli fokhagymával és parmezánnal sütve is fenséges. Főleg, ha ropogós bacon is kerül rá.
Még több recept