A 8 legfinomabb zöldséges rakottas, jó sok sajttal a tetején: krumplival, rizzsel, tésztával
A legkülönfélébb zöldségekből kiadós és ízletes rakott fogások készülhetnek. Ráadásul praktikusak is, hisz csak összeállítod, és mehetnek is a sütőbe.

Ha a nehéz ételek után szívesen ennél zöldséges finomságokat, a különféle rakottasok kapóra jönnek. Nagy előnyük, hogy kevés munkával kiadós és laktató fogásokat tehetsz az asztalra. Mindig bevethetőek, és az évszaktól függően variálhatóak. A krumpli, a rizs és a tészta mindig remek alap.
A zöldségek jelentős része egész évben könnyen beszerezhető, így a brokkoli, a karfiol és a cukkini is mindig kéznél van. Ugyancsak érdemes kipróbálni a különlegesebb zelleres és karfiolos változatokat, továbbá a fagyasztóból is bármikor vehetsz elő különféle zöldségeket.
A legfinomabb zöldséges rakottasok
A rakott ételeket érdemes gazdagítani darált húsos raguval vagy sült csirkével, karajjal. Fűszerezéssel izgalmassá, különlegessé tudod varázsolni a fogásokat. A tejföl, a tejszín, a besamel vagy akár a paradicsomos szósz krémessé, szaftossá teszi az ételeket. A tetejére kerülő különféle sajtoktól pedig még étvágygerjesztőbbé válnak a rakott ételek. Nézd meg összeállításunkat, és készíts el minél több fogást!
(Képek: Getty Images.)
OLVASD EL EZT IS!

- édesburgonya
- édesburgonya-krémleves
A 8 legfinomabb étel édesburgonyából: leves, főétel és köret is van közte

- paradicsom
- zöldség