Tavaszi rakott krumpli mindenféle zöldséggel - Így jóval kevesebb benne a kalória
Ez a rakott krumpli egészségesebb és kalóriaszegényebb, mint a hagyományos.
Ne ragaszkodj a kolbászhoz, darált hússal is isteni lesz a rakott krumpli, ráadásul a gyomrot is kevésbé terheli. A belekerülő zöldségeket a kamrád tartalma határozza meg. Minél többféle, annál ízletesebb és színesebb.
A rakott fogás szaftos lesz, mégis ehetsz belőle akár még a diétád alatt is. Sok-sok sajttal a tetején imádni fogod. A tejföl helyett tejszínnel is elkészítheted.
Zöldséges rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 50 dkg darált hús
- 20 dkg sajt
- 1 cukkini
- 2 paradicsom
- 2 sárgarépa
- 1 póréhagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 paprika
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítése: 1 óra 10 perc
A krumplit főzd meg héjában sós vízben, majd karikázd fel. Arra ügyelj, hogy ne essen szét. A zöldségeket pucold meg, és szeleteld fel. A póréhagymát vágd apróra, majd pirítsd üvegesre kevés olajon, add hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymát, szórd meg pirospaprikával, és önts hozzá kevés vizet. Kis lángon, fedő alatt párold 15 percig. A zöldségeket is futtasd meg olajon.
Vajazz ki egy jénai tálat, rakd bele a krumpli felét, tedd rá a húst, majd a zöldségeket, és újabb réteg krumpli következik. Öntsd a tejfölt a tetejére, majd terítsd be a reszelt sajttal. Díszítsd paradicsommal, és szórd meg petrezselyemmel. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 30 perc alatt.