Tavaszi rakott krumpli mindenféle zöldséggel - Így jóval kevesebb benne a kalória

Ez a rakott krumpli egészségesebb és kalóriaszegényebb, mint a hagyományos.

Tavaszi rakott krumpli mindenféle zöldséggel - Így jóval kevesebb benne a kalória
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne ragaszkodj a kolbászhoz, darált hússal is isteni lesz a rakott krumpli, ráadásul a gyomrot is kevésbé terheli.  A belekerülő zöldségeket a kamrád tartalma határozza meg. Minél többféle, annál ízletesebb és színesebb. 

A rakott fogás szaftos lesz, mégis ehetsz belőle akár még a diétád alatt is. Sok-sok sajttal a tetején imádni fogod. A tejföl helyett tejszínnel is elkészítheted. 

Zöldséges rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg sajt
  • 1 cukkini
  • 2 paradicsom
  • 2 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 paprika
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítése: 1 óra 10 perc

A krumplit főzd meg héjában sós vízben, majd karikázd fel. Arra ügyelj, hogy ne essen szét. A zöldségeket pucold meg, és szeleteld fel. A póréhagymát vágd apróra, majd pirítsd üvegesre kevés olajon, add hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymát, szórd meg pirospaprikával, és önts hozzá kevés vizet. Kis lángon, fedő alatt párold 15 percig. A zöldségeket is futtasd meg olajon.

Vajazz ki egy jénai tálat, rakd bele a krumpli felét, tedd rá a húst, majd a zöldségeket, és újabb réteg krumpli következik. Öntsd a tejfölt a tetejére, majd terítsd be a reszelt sajttal. Díszítsd paradicsommal, és szórd meg petrezselyemmel. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 30 perc alatt.

Ezt is szeretjük