Tavaszi rakott krumpli mindenféle zöldséggel - Így jóval kevesebb benne a kalória
Ez a rakott krumpli egészségesebb és kalóriaszegényebb, mint a hagyományos.

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)
Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)
Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)
Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)
Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)
Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »
2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »
Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
Ne ragaszkodj a kolbászhoz, darált hússal is isteni lesz a rakott krumpli, ráadásul a gyomrot is kevésbé terheli. A belekerülő zöldségeket a kamrád tartalma határozza meg. Minél többféle, annál ízletesebb és színesebb.
A rakott fogás szaftos lesz, mégis ehetsz belőle akár még a diétád alatt is. Sok-sok sajttal a tetején imádni fogod. A tejföl helyett tejszínnel is elkészítheted.

Zöldséges rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 50 dkg darált hús
- 20 dkg sajt
- 1 cukkini
- 2 paradicsom
- 2 sárgarépa
- 1 póréhagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 paprika
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítése: 1 óra 10 perc
A krumplit főzd meg héjában sós vízben, majd karikázd fel. Arra ügyelj, hogy ne essen szét. A zöldségeket pucold meg, és szeleteld fel. A póréhagymát vágd apróra, majd pirítsd üvegesre kevés olajon, add hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymát, szórd meg pirospaprikával, és önts hozzá kevés vizet. Kis lángon, fedő alatt párold 15 percig. A zöldségeket is futtasd meg olajon.
Vajazz ki egy jénai tálat, rakd bele a krumpli felét, tedd rá a húst, majd a zöldségeket, és újabb réteg krumpli következik. Öntsd a tejfölt a tetejére, majd terítsd be a reszelt sajttal. Díszítsd paradicsommal, és szórd meg petrezselyemmel. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 30 perc alatt.