A séf elárulta a kedvenc fogásait: ezekért érdemes meglátogatni a Zazie Bisztrót

A Zazie Bisztró nyári étlapja csupa meglepetést tartogat.

Zazie Bisztró
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egészséges, friss és laza. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani által vezetett, a Kopaszi-öböl partján megnyitó Zazie-ra, mely úttörő ízeivel a megújult, nyári étlap hangsúlyait - a magyar gasztronómiai értékek ápolása mellett - a fúziós elemekkel tarkított, nemzetközi konyha irányába tolta el.

Marinálva égetett makréla bergamottal és kaviárral, kacsaerőleves húsos raviolival, tiszai szürkeharcsasteak káposztás cvekedlivel és kaporral, végül Jaffa-szelet. Ez lenne a menü, amit Bíró Dani a saját étlapjáról választana. A frissen debütált fogások mellett azok a méltán népszerű, eddigi ikonikus ételek is az étlapon maradtak,  melyekkel a magyar gasztronómiai értékek megőrzése és továbbvitele volt a célja a fiatal séfnek. Így annak sem kell majd csalódnia, aki gulyáslevest, préselt csirkecombfilét, hortobágyi palacsintát, rántott sertéskarajt vagy madártejet szeretne fogyasztani.

- A gasztronómiai plusz és az áttörő ízek nálunk mindig meglesznek. Az új étlapon meg szeretném mutatni, hogy hogyan gondolkodom arról, milyen is az igazán jó étel.

Mára belaktuk a helyet, komfortosan érezzük magunkat a saját konyhánkban, úgyhogy ideje volt, hogy az ételek kapcsán kilépjünk egy kicsit a kezdeti komfortzónánkból, és megmutassuk, kik is vagyunk úgy igazán - mondta Bíró Dani.

„Ez vagyok én”

A két Michelin-csillagos konyhában edződött Dani fiatalos, fúziós elemekkel tarkított magyaros konyhája azonnal rabul ejt mindenkit, hiszen kreációin érezni, hogy több ország esszenciáját szívta már magába édesapja, Bíró Lajos mellett töltött évei alatt. Bátran alakítja saját szája ízére az alapfogásokat, mely folyamat során nagy hangsúlyt kapnak az alapanyagok.

Friss kamillavirág, zöld olaj, fekete fokhagymakrém, meggycoulis, pattogtatott vadrizs, abált kacsanyelv, csillagánizs, kakukkfűolaj, mángold, marokkói citrom, tempurált medvehagyma, pirított mogyoró, málnapor: csak néhány rejtett hozzávaló, mely igazán Bíró Dani képére formálja az új ételeket.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

A főfogások mellett a desszertek megújítására is jutott idő: Nagy Gergő cukrászmester a klasszikus Fanta-szeletnek adott új köntöst Jaffa-szelet formájában. A kakaós piskótaalapra narancshéjból készült sörbet, pattogós csokis cukorka és túróhabréteg került, melyet narancsos-fantás gélkockák koronáznak meg.

- Semmi másra nem vágyom, mint hogy a konyhában legyek. Jó hangulatban, mosolygós kollégákkal dolgozom, az embereim már évek óta jönnek velem. Kora reggeltől estig nyitva vagyunk, és egész nap érdekesnek kell lennünk. Ez óriási kihívás, de úgy érzem, hogy végre a helyemen vagyok - mondta a séf.

A Zazie egy fiatalos, szexi, hely, ahol egy jóleső, vigasztaló fogásra mindig van idő. Egész nap hívogat tartalmas reggelijeivel, könnyed ebédmenüivel, munka utáni naplevezetős koktéljaival és estébe nyúló, ráérős vacsoráival, melyet most már az újonnan megnyitott teraszukon is élvezhetnek a vendégek hétfőtől szombatig. Ez az a hely, amire mindegy, hogy milyen hangulatban támad kedve az embernek, tökéletes választás lesz.

Ezeken a helyeken eheted a legfinomabb rántott húst az egész országban: szakemberek állították össze a listát

Lista készült Magyarország legjobb rántott húsos helyeiről.

Elolvasom
Ezt is szeretjük