A séf elárulta a kedvenc fogásait: ezekért érdemes meglátogatni a Zazie Bisztrót
A Zazie Bisztró nyári étlapja csupa meglepetést tartogat.
![Zazie Bisztró](https://kep.index.hu/1/0/5645/56454/564544/56454451_86b512edcea9e3f7dfddf23927d07bf2_wm.jpg)
Egészséges, friss és laza. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani által vezetett, a Kopaszi-öböl partján megnyitó Zazie-ra, mely úttörő ízeivel a megújult, nyári étlap hangsúlyait - a magyar gasztronómiai értékek ápolása mellett - a fúziós elemekkel tarkított, nemzetközi konyha irányába tolta el.
Marinálva égetett makréla bergamottal és kaviárral, kacsaerőleves húsos raviolival, tiszai szürkeharcsasteak káposztás cvekedlivel és kaporral, végül Jaffa-szelet. Ez lenne a menü, amit Bíró Dani a saját étlapjáról választana. A frissen debütált fogások mellett azok a méltán népszerű, eddigi ikonikus ételek is az étlapon maradtak, melyekkel a magyar gasztronómiai értékek megőrzése és továbbvitele volt a célja a fiatal séfnek. Így annak sem kell majd csalódnia, aki gulyáslevest, préselt csirkecombfilét, hortobágyi palacsintát, rántott sertéskarajt vagy madártejet szeretne fogyasztani.
- A gasztronómiai plusz és az áttörő ízek nálunk mindig meglesznek. Az új étlapon meg szeretném mutatni, hogy hogyan gondolkodom arról, milyen is az igazán jó étel.
Mára belaktuk a helyet, komfortosan érezzük magunkat a saját konyhánkban, úgyhogy ideje volt, hogy az ételek kapcsán kilépjünk egy kicsit a kezdeti komfortzónánkból, és megmutassuk, kik is vagyunk úgy igazán - mondta Bíró Dani.
![BíróDani (1)](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5645/56453/564539/56453983_938c28d19df2d86e6f3aaec900aa4c1c_wm.jpg)
„Ez vagyok én”
A két Michelin-csillagos konyhában edződött Dani fiatalos, fúziós elemekkel tarkított magyaros konyhája azonnal rabul ejt mindenkit, hiszen kreációin érezni, hogy több ország esszenciáját szívta már magába édesapja, Bíró Lajos mellett töltött évei alatt. Bátran alakítja saját szája ízére az alapfogásokat, mely folyamat során nagy hangsúlyt kapnak az alapanyagok.
Friss kamillavirág, zöld olaj, fekete fokhagymakrém, meggycoulis, pattogtatott vadrizs, abált kacsanyelv, csillagánizs, kakukkfűolaj, mángold, marokkói citrom, tempurált medvehagyma, pirított mogyoró, málnapor: csak néhány rejtett hozzávaló, mely igazán Bíró Dani képére formálja az új ételeket.
-
Fehér cirkónia kristállyal díszített kapcsos fülbevaló12 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia körrel díszítve11 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc különlges cirkónia dísszel12 900 Ft
-
Cirkónia kristályos és fehér opálos minimalista ezüst fülbevaló11 900 Ft
-
Kék és fehér cirkónia kristályokkal díszített ezüst fülbevaló14 900 Ft
-
Cirkónia kristályos minimalista ovális ezüst fülbevaló19 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló nagy méretű cirkóniával10 900 Ft
-
Cirkónia tündöklés ezüst fülbevaló13 990 Ft
-
Kék opálos csepp alakú ezüst fülbevaló cirkóniával11 900 Ft
-
Színes cirkónia karika ezüst ékszerszett19 990 Ft
-
Borospohár cirkóniával díszített ezüst nyaklánc11 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia kristály díszítéssel14 900 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy fülbevaló négyszög foglalattal15 900 Ft
A főfogások mellett a desszertek megújítására is jutott idő: Nagy Gergő cukrászmester a klasszikus Fanta-szeletnek adott új köntöst Jaffa-szelet formájában. A kakaós piskótaalapra narancshéjból készült sörbet, pattogós csokis cukorka és túróhabréteg került, melyet narancsos-fantás gélkockák koronáznak meg.
- Semmi másra nem vágyom, mint hogy a konyhában legyek. Jó hangulatban, mosolygós kollégákkal dolgozom, az embereim már évek óta jönnek velem. Kora reggeltől estig nyitva vagyunk, és egész nap érdekesnek kell lennünk. Ez óriási kihívás, de úgy érzem, hogy végre a helyemen vagyok - mondta a séf.
![űzött őz carpaccio feketeerdei gyümölcsökkel 1](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5645/56454/564540/56454077_7e6b9d7610b76fd20f5a09cc6c91a24a_wm.jpg)
A Zazie egy fiatalos, szexi, hely, ahol egy jóleső, vigasztaló fogásra mindig van idő. Egész nap hívogat tartalmas reggelijeivel, könnyed ebédmenüivel, munka utáni naplevezetős koktéljaival és estébe nyúló, ráérős vacsoráival, melyet most már az újonnan megnyitott teraszukon is élvezhetnek a vendégek hétfőtől szombatig. Ez az a hely, amire mindegy, hogy milyen hangulatban támad kedve az embernek, tökéletes választás lesz.
Ezeken a helyeken eheted a legfinomabb rántott húst az egész országban: szakemberek állították össze a listát
Lista készült Magyarország legjobb rántott húsos helyeiről.
Elolvasom