Gyors fogás 500 kalória alatt
Egy gyors és egészséges ebéd jó hatással lehet a napod folytatására, ez a zöldséges-halas fogás is ilyen.
A hal önmagában is egészséges, ehhez jönnek még az évszaknak megfelelő friss zöldségek, így ez egy igazán pompás fogás, ami nem hizlal - és nagyon finom.
Fagyasztott zöldségeket is használhatsz, de ilyenkor nyáron érdemes mindent a piacról vagy a kertből beszerezni.
Tengeri hal zöldségágyon
Hozzávalók:
- 1 kg tengeri hal
- 4 répa
- 5 dkg vaj
- 30 dkg brokkoli
- 25 dkg zöldbab
- 15 dkg borsó
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej citrom
- só, bors
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A halat sózd és borsozd be, lehetőleg frissen őrölt borssal, majd tedd félre. Ezután egy tűzálló edényt vajazz ki, ebbe kerülnek majd a zöldségek. A répát pucold meg és karikázd fel, a brokkolit mosd át jó alaposan, majd szedd darabokra, a zöldbabot és a borsót is mosd meg. A hagymát pucold meg és karikázd fel, végül a fokhagymát durván darabold fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha ezzel megvagy, keverd össze az összes zöldséget, és egyengesd el a tálban, erre is kerülhet némi só és bors, majd rendezd el rajta a halat, az egészre facsarj némi citromlevet, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe. Ha megpirult a hal, és a zöldségek is jónak tűnnek, kész vagy, már eheted is.
Még több zöldséges fogás!
Ha imádod a zöldségeket, nézz be képgalériánkba is!
OLVASD EL EZT IS!
- balaton
- paprika
Így készül a tökéletes harcsapaprikás
- hal
- mogyoró