Így készül a tökéletes harcsapaprikás
Igazi nyári fogás
Nyáron akár saját fogásból is elkészíthető a finom, szaftos harcsapaprikás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magyar tenger legnemesebb ragadozója pörköltként is zseniális, némi túrós csuszával pedig egész egyszerűen isteni finom fogás lesz belőle.

Ha a Balaton partjától messze is vagy, a friss hal beszerzése néhány piacon könnyen megoldható, ha teheted, onnan vásárolj.

Harcsapaprikás

Hozzávalók:

  • 70 dkg filézett harcsa
  • 12 dkg szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 3 dl tejföl
  • 3 dl víz
  • csípős paprika
  • fűszerpaprika
  • liszt
  • só, bors

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A szalonnát kockázd fel, majd egy mélyebb serpenyőben kezdd el pirítani. Ha már eresztett egy kis zsírt, add hozzá a kockákra vágott hagymát, amikor az már kicsit megpirult, add hozzá a fűszerpaprikát, vigyázz arra, hogy le ne égjen. Add hozzá a vizet, majd ha elkezd forrni, darabold bele a paprikát, a paradicsomot, ha szereted, akkor egy kis csípős paprikát is, valamint sózd és borsozd meg.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ha kellőképp összefőttek, a tejföllel és a liszttel egy kis víz hozzáadásával sűrítsd be az egészet, forrald össze, majd tedd félre. Ezután a harcsát vágd egyenletes kockákra, és egy serpenyőben, forró olajon hirtelen pirítsd meg, vigyázva, nehogy szétessenek a haldarabok. Ha már szépen megpirult mindkét oldala, öntsd hozzá a paprikás szószt, főzd együtt pár percig, majd vedd le a tűzről, add hozzá a maradék tejfölt, és már tálalhatod is.

Töltsd fel a recepted és nyerj a több mint egymillió forint összértékű ajándék közül. A fődíj 6 darab 2 személyes, három éjszakára szóló, félpanziós kikapcsolódás a szarvasi Liget Hotel***-ben, de más értékes nyeremények is sorsolásra kerülnek. Részletek a Receptolimpián »

Még több hazai íz!

Ha magyaros fogások nélkül nem tudok elképzelni az életed, nézz be pár ínycsiklandó ötletért képgalériánkba!

Ezt is szeretjük