
Így készül a tökéletes harcsapaprikás
Nyáron akár saját fogásból is elkészíthető a finom, szaftos harcsapaprikás.

A magyar tenger legnemesebb ragadozója pörköltként is zseniális, némi túrós csuszával pedig egész egyszerűen isteni finom fogás lesz belőle.
Ha a Balaton partjától messze is vagy, a friss hal beszerzése néhány piacon könnyen megoldható, ha teheted, onnan vásárolj.
Harcsapaprikás
Hozzávalók:
- 70 dkg filézett harcsa
- 12 dkg szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 3 dl tejföl
- 3 dl víz
- csípős paprika
- fűszerpaprika
- liszt
- só, bors
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A szalonnát kockázd fel, majd egy mélyebb serpenyőben kezdd el pirítani. Ha már eresztett egy kis zsírt, add hozzá a kockákra vágott hagymát, amikor az már kicsit megpirult, add hozzá a fűszerpaprikát, vigyázz arra, hogy le ne égjen. Add hozzá a vizet, majd ha elkezd forrni, darabold bele a paprikát, a paradicsomot, ha szereted, akkor egy kis csípős paprikát is, valamint sózd és borsozd meg.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Ha kellőképp összefőttek, a tejföllel és a liszttel egy kis víz hozzáadásával sűrítsd be az egészet, forrald össze, majd tedd félre. Ezután a harcsát vágd egyenletes kockákra, és egy serpenyőben, forró olajon hirtelen pirítsd meg, vigyázva, nehogy szétessenek a haldarabok. Ha már szépen megpirult mindkét oldala, öntsd hozzá a paprikás szószt, főzd együtt pár percig, majd vedd le a tűzről, add hozzá a maradék tejfölt, és már tálalhatod is.
Még több hazai íz!
Ha magyaros fogások nélkül nem tudok elképzelni az életed, nézz be pár ínycsiklandó ötletért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!

- hal
- mogyoró
Mogyorós-fokhagymás sült hal

- pörkölt
- bogrács