Így készítsd a tejbegrízt, hogy olyan legyen, mint gyerekkorodban
A tejbegrízt nem lehet nem szeretni, a tejes édesség az a finomság, ami bármikor jobbkedvre derít.

Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A ’80-as évek ikonikus fülbevalója visszatér: neked is volt ilyen? »

Ősi bőrszépítő összetevők: ezeket használták régen a nők, és ma is beválnak »

Brigitte Bardot 84 évesen is dögös szexszimbólum: stílusa halhatatlan marad »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tejbegríz egyszerű étel, ennélfogva rengetegen készítik és mindenki egy kicsit máshogy szereti, a fő eltérési pont a kész étel folyósságában rejlik, van, aki egészen lágyan szereti, mások pedig a már-már keménynek mondható változatot kedvelik.

Hogy a rászórt kakaót, fahéjat, vagy bármi hasonló finomságot elkevered-e, vagy rajtahagyod szépen és úgy fogyasztod, már csak rajtad múlik.

Tejbegríz

Hozzávalók:

  • 6 dl tej
  • 7 dkg búzadara
  • 5 dkg cukor
  • 1 fél csomag vaníliáscukor
  • 1 csipet só
  • kakaó, vagy fahéj a szóráshoz

Elkészítés ideje:

20 perc

Elkészítés menete:

Amint a hozzávalók számából is látszik, nem lesz nehéz dolgod. Fogj egy alkalmas lábast, a legjobb, ha vastag a fala és töltsd bele a tejet. Tedd a tűzhelyre és egy csipet só társaságában forrald fel. A cukrokat keverd össze a búzadarával és amikor a tej már felforrt, keverd hozzá, majd kis lángon főzd addig, amíg szépen be nem sűrűsödik. Ha ez megtörtént, kész is van a tejbegríz.

Ha a hígabb változatot kedveled igazán, akkor kicsit kevesebb búzadarát használj, vagy több tejet, ha a sűrűbbet, akkor pedig ugyanezen anyagok mennyiségét fordítva csökkentsd, avagy növeld.

Gazdaságos ételek

A tejbegríz nem egy drága fogás és mennyeien finom, szerencsére még sok más ételről is elmondható ugyanez.

Ezt is szeretjük