Így készítsd a tejbegrízt, hogy olyan legyen, mint gyerekkorodban
A tejbegrízt nem lehet nem szeretni, a tejes édesség az a finomság, ami bármikor jobbkedvre derít.
A tejbegríz egyszerű étel, ennélfogva rengetegen készítik és mindenki egy kicsit máshogy szereti, a fő eltérési pont a kész étel folyósságában rejlik, van, aki egészen lágyan szereti, mások pedig a már-már keménynek mondható változatot kedvelik.
Hogy a rászórt kakaót, fahéjat, vagy bármi hasonló finomságot elkevered-e, vagy rajtahagyod szépen és úgy fogyasztod, már csak rajtad múlik.
Tejbegríz
Hozzávalók:
- 6 dl tej
- 7 dkg búzadara
- 5 dkg cukor
- 1 fél csomag vaníliáscukor
- 1 csipet só
- kakaó, vagy fahéj a szóráshoz
Elkészítés ideje:
20 perc
Elkészítés menete:
Amint a hozzávalók számából is látszik, nem lesz nehéz dolgod. Fogj egy alkalmas lábast, a legjobb, ha vastag a fala és töltsd bele a tejet. Tedd a tűzhelyre és egy csipet só társaságában forrald fel. A cukrokat keverd össze a búzadarával és amikor a tej már felforrt, keverd hozzá, majd kis lángon főzd addig, amíg szépen be nem sűrűsödik. Ha ez megtörtént, kész is van a tejbegríz.
Ha a hígabb változatot kedveled igazán, akkor kicsit kevesebb búzadarát használj, vagy több tejet, ha a sűrűbbet, akkor pedig ugyanezen anyagok mennyiségét fordítva csökkentsd, avagy növeld.
Gazdaságos ételek
A tejbegríz nem egy drága fogás és mennyeien finom, szerencsére még sok más ételről is elmondható ugyanez.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- cukor
- nagyi
Klasszikus mákosnudli-recept
- krumpli
- szilvásgombóc
Az eredeti szilvás gombóc receptje
- cukor
- tészta