Így készítsd a tejbegrízt, hogy olyan legyen, mint gyerekkorodban

A tejbegrízt nem lehet nem szeretni, a tejes édesség az a finomság, ami bármikor jobbkedvre derít.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tejbegríz egyszerű étel, ennélfogva rengetegen készítik és mindenki egy kicsit máshogy szereti, a fő eltérési pont a kész étel folyósságában rejlik, van, aki egészen lágyan szereti, mások pedig a már-már keménynek mondható változatot kedvelik.

Hogy a rászórt kakaót, fahéjat, vagy bármi hasonló finomságot elkevered-e, vagy rajtahagyod szépen és úgy fogyasztod, már csak rajtad múlik.

Tejbegríz

Hozzávalók:

  • 6 dl tej
  • 7 dkg búzadara
  • 5 dkg cukor
  • 1 fél csomag vaníliáscukor
  • 1 csipet só
  • kakaó, vagy fahéj a szóráshoz

Elkészítés ideje:

20 perc

Elkészítés menete:

Amint a hozzávalók számából is látszik, nem lesz nehéz dolgod. Fogj egy alkalmas lábast, a legjobb, ha vastag a fala és töltsd bele a tejet. Tedd a tűzhelyre és egy csipet só társaságában forrald fel. A cukrokat keverd össze a búzadarával és amikor a tej már felforrt, keverd hozzá, majd kis lángon főzd addig, amíg szépen be nem sűrűsödik. Ha ez megtörtént, kész is van a tejbegríz.

Ha a hígabb változatot kedveled igazán, akkor kicsit kevesebb búzadarát használj, vagy több tejet, ha a sűrűbbet, akkor pedig ugyanezen anyagok mennyiségét fordítva csökkentsd, avagy növeld.

Gazdaságos ételek

A tejbegríz nem egy drága fogás és mennyeien finom, szerencsére még sok más ételről is elmondható ugyanez.

A legjobb hó végi fogások

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük