A klasszikus tejbegríz receptje
Ahogy a menzán készítik
A menzai fogások mérsékelten ébresztenek pozitív emlékeket, a kevés kivételek egyike a tejbegríz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tökéletes tejbegríz titka sokáig a menzák falai között maradt, azonban szerencsére ma már bárki elkészítheti otthonában is a kicsit folyós, kicsit édes változatot, ami kismillió gyereknek okozott kisebb eufóriát az iskolai ebédeknél.

Mindenki mással szereti, de talán a klasszikus cukrozott kakaó a legnagyobb kedvenc feltét.

Tejbegríz

Hozzávalók:

  • 10-12 dkg búzadara
  • 7 dl tej
  • 3 dl víz
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanálnyi cukor
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A világ legjobb fogásai nem feltétlenül a világ legbonyolultabb fogásai, ezt bizonyítja ez a recept is. A vizet és a tejet keverd össze, és a csipetnyi só társaságában melegítsd fel. Amikor már kellőképp felmelegedett, tedd bele a búzadarát, majd amikor kicsit besűrűsödött, keverd hozzá a cukrot és a vajat is.

Ha összeállt, tulajdonképp kész is vagy vele. Ha több darával készíted, kevésbé fog emlékeztetni a folyós állagú menzás verzióra, de lehet, hogy te így szereted, próbáld ki! A lekvártól a fahéjas cukron át az instant vagy nem instant kakaóig mindenki máshogy fogyasztja, a legjobb, ha mindennel készülsz.

Isteni turmixok, hogy jól induljon a nap

Egy pohárnyi egészség, és máris könnyedebben indulsz neki az egyre borúsabb hétköznapoknak, próbáld ki mindet!

Ezt is szeretjük